18-årig målmand vender mentalt stærkere hjem

27. Jun. 2016

For to år siden rykkede en dengang 16-årig EfB-målmand til den hollandske storklub, PSV Eindhoven, for at afprøve sit talent på et højere niveau. Nu vender Lasse Askou Mikkelsen tilbage til EfB og har underskrevet en treårig aftale. 

- Opholdet i PSV har været en god oplevelse, og især på det mentale plan har det været god læring at træne hårdt hver dag og skulle præstere for at komme på holdet. Jeg ved, hvad der skal til i en topklub, og nu glæder jeg mig til at komme tilbage til Esbjerg og vise, hvad jeg har lært i Holland, siger Lasse Askou Mikkelsen.

EfB’s ungdomselitechef, Niels Erik Søndergård, har fulgt den nu 18-årige målmand tæt, siden han som U13-spiller kom til klubben efter en fodboldopvækst i barndomsklubben Brørup GF og et halvt år i Vejen SF. Søndergård besøgte senest Lasse Askou Mikkelsen i november i fjor og fornemmede, at det var realistisk at hente ham tilbage til EfB.

- Vi har mange gode grunde til at få Lasse tilbage til EfB: Martin Dúbravka er ved at afsøge markedet med henblik på et klubskifte i denne sommer, og vi mangler en tredje målmand i A-truppen. Lasse er ung og udviklingsbar, og vi ser gode langsigtede muligheder for at gøre ham til EfB’s næste klassemålmand. Vi forventer allerede nu at få en stærkere målmand hjem, efter at han har levet et professionelt liv i en af de store klubber i Europa, siger Niels Erik Søndergård.

Lasse Askou Mikkelsen har hidtil været en af tre målmænd på PSV’s U19-hold og har jævnligt trænet med Jong PSV, der udgør klubbens reservehold og spiller i den hollandske 1. division. I EfB skal han træne fast med Jeppe Højbjerg og Jonas Jensen under målmandstræner Lars Windes ledelse, og han skal spille kampe for EfB’s bedste ungdomshold i U19 Ligaen.

I marts spillede Lasse den sidste af to U18-landskampe for Danmark, og med den øgede synlighed i den hjemlige U19-liga er et af hans store mål at komme i betragtning til det nye U19-landshold, der skal spille EM-kvalifikationskampe fra efteråret.

- I EfB er mit mål inden for et år at bringe mig tættere på spilletid i Superligaen, og jeg har fortsat en ambition om at komme til udlandet igen, siger Lasse Askou Mikkelsen.

Det seneste halve år har kæresten Lisa boet i Holland, og parret går nu på jagt efter en lejlighed i Esbjerg.

Af Frede Madsen

nyheder_divider