3-0 sejr mod FCK sender U19 i finalen

Esbjerg fB U19 spillede sig her til aften i finalen til det Skandinaviske Mesterskab hvor FC Midtjylland venter. Vestjyderne besejrede FC København 3-0 på mål af Mads Larsen og den dobbelte målscorer Rasmus Rejnhold.

Esbjerg fB spillede fredag aften sidste gruppekamp i Göteborg mod FC København. Lars Vinds mandskab kunne nøjes med en uafgjort og stadig spille sig i finalen, rent faktisk kunne holdet også tåle et 1-0 nederlag.
Til trods for det forsøgte U19-drengene at lægge presset på FC København i kampens start, i stedet for at stille sig ned og lade københavnerne komme til dem.
Kampen var dog alligevel en anelse taktisk præget i begyndelsen. FC København forsøgte at skabe chancer, og EfB havde samtidig problemer med at holde fast i bolden. Det blev dog aldrig helt farligt for løverne, da en stærk organisation stod i mod. Derudover havde Jonas Mortensen og Thor Kristiansen, i det centrale forsvar, en rigtig god kamp og lukkede ned for FCK-offensiven.
Første store chance til FCK kom midtvejs i første halvleg, da en FCK-spiller var alene med Kikkenborg én-mod-én. Den unge keeper kom dog flot ud af målet og hev en kampafgørende redning frem. Flot aktion af EfB-keeperen, Mads Kikkenborg.
Herefter fik EfB spillet sig til flere chancer ved Nicu Carnat og Simon Bækgård, dog uden held. U19-talenterne fra vestkysten havde de fleste chancer i første halvleg, men ingen af holdene formåede at score. 0-0 til pausen.
Anden halvleg startede forrygende og der faldt allerede en scoring til EfB to minutter efter pausen. Nicu Carnat driblede på højre-kanten og fandt derfra Mads Larsen. Det unge stortalent trak ind i banen og sendte en flot afslutning med venstre-skøjten mod det korte hjørne. Afslutningen snød FCK-keeperen, der kunne se bolden passere i mål til 1-0.
Dermed havde FC København et endnu større resultat at jagte, men en stærkspillende central midtbane, bestående af Daniel Anyembe, Simon Bækgård og Mads Larsen, gjorde det yderst svært for modstanderholdet at finde pladsen.
Med en halv time igen skiftede Lars Vind, den unge U17-angriber, Rasmus Rejnhold ind, hvilket skulle vise sig at være en god idé.
I det 79. minut opsnappede Rejnhold nemlig en løs bold, efter en blokade af Mathias Holms afslutning. Derfra satte den unge angriber bolden sikkert i mål til 2-0. Små ti minutter senere var samme spiller igen på pletten. Deniz Korkmaz afsluttede på stolpen, men en vågen Rasmus Rejnhold stod klar og kunne sende reposten i mål.
Rasmus Rejnholds anden scoring blev kampens sidste og dermed lød slutresultatet på 3-0. Dermed slutter EfB som gruppens førerhold og er nu klar til søndagens finale.
Det var en yderst tilfreds Lars Vind efter kampen, der blandt andet havde store roser til de tre U17-spillere, en solid midtbane og generelt en rigtig flot holdpræstation.
– Jeg synes at vi løser en mentalt svær opgave, hvor vi egentlig kunne tåle at tabe 1-0. I stedet vælger vi at gribe det anderledes an og tro på egne evner. Lige nu er vi utroligt glade og stolte over vores præstationer i den her turnering. Vi har nu tre sejre mod tre rigtig gode hold og er videre til finalen. Vi er rigtig godt tilfredse og det vil vi nyde resten af aftenen. I morgen skal vi igen på træningsbanen og arbejde målrettet, slutter U19-cheftræneren.
Den dobbelte målskytte, Rasmus Rejnhold, var med rette også stolt over sit indhop der gav angriberen sit første mål for U19.
– Jeg kom ind med en halv time igen og scorede to mål. Det er en rigtig god følelse, især med tanke på at det var mit første mål for U19. Det var en vigtig kamp og nu glæder vi os bare til finalen på søndag, fortæller angriberen.
I søndagens finale venter FC Midtjylland der spilles klokken 15.00.

Kampen i tal
EfB U19 – FCK U19 3-0 (0-0)
47’ 1-0 Mads Larsen
79’ 2-0 Rasmus Rejnhold
88’ 3-0 Rasmus Rejnhold