Uafgjort mod de danske mestre

16. aug. 2014

I de seneste 15 opgør mellem Esbjerg fB og AaB havde aalborgenserne blot vundet en enkel kamp. Med en tidlig føring til nordjyderne så det længe ud til at dette i dag skulle ændre sig indtil, at Martin Pusic midt i anden halvleg udlignede.

EfB fik en forfærdelig start på kampen, da Patrick Kristensens afslutning fra kanten af felt tvang Martin Dubravka til at give hjørnespark. På det efterfølgende hjørnespark blev indlægget forlænget til Kenneth Emil Petersen, der headede bolden i mål til 1-0.

Herefter bølgede kampen frem og tilbage i en livlig første halvleg, hvor AaB først var tættest på at udbygge føringen, da Anders K. Jacobsen fik muligheden alene med Martin Dubravka. Den slovakiske målmand fik i første gang tacklet bolden ud til Nicklas Helenius, som forsøgte at løfte bolden over ham og i mål. Eddi Gomes var dog klar og afværgede afslutningen.

Langsomt fik esbjergenserne arbejdet sig ind i kampen, og efter en halv times spil blev Jakob Ankersen nedlagt på kanten af feltet. Den tilbagevendte anfører, Hans Henrik Andreasen, gik til bolden men måtte se sit skud afvist af overliggeren.

Udligningen faldt midt i anden halvleg, da målmand, Nicolai Larsen, mistimede sit indgreb ved Mohammed Fellahs hjørnespark, og bolden faldt ned ved Martin Pusic. Han tog den til dig, og halvflugtede den i mål med højrebenet.

Efter udligningen satte esbjergenserne sig på spillet og pressede på for den afgørende scoring. Tættest var Martin Pusic, da han i overtiden kom højest ved Ryan Johnson Laursens indlæg, men målmanden reddede flot hovedstødet, og kampen sluttede 1-1.

Af Rasmus R. Nejstgaard

nyheder_divider