Årets sidste kamp endte målløs

08. Dec. 2014

Det lykkedes ikke for EfB at slutte 2014 af med en sejr. Mulighederne var der ellers mod et stærkt stående FC Nordsjælland-mandskab, men kampen sluttede med samme cifre, som da den begyndte.

Kampen var næppe fløjtet i gang, inden Hans Henrik Andreasen bragede en first timer af på Ryan Johnson Laursens indlæg, men det optimistiske forsøg for over målet. HH forsøgte sig igen, da Jonas Knudsen sendte et langt indkast ind i feltet, men hovedstødet, der var tæt på at ryge ind ved stolperoden, blev snuppet af en yderst velspillende David Jensen i FC Nordsjælland-målet. På det efterfølgende hjørnespark fik bolden lov til at passere igennem feltet, desværre også forbi Robin Söder, der ellers stod godt placeret.

Nordsjællænderne fik efterfølgende lagt et højt pres på esbjergenserne, der måtte kæmpe for at komme igennem. Robin Söder og Martin Pusic kom også igennem, hvorefter Söder fik sendt bolden på tværs til Pusic. Med en smart stopfinte satte Pusic både forsvarsspiller og målmand, men igen fik David Jensen hevet en rigtig tv-redning frem. 

Efter et enkelt langskudsforsøg fra gæsternes Martin Vingaard var kampen tilbage ved udgangspunktet: EfB forsøgte at komme igennem, men nordsjællændernes høje pres fik tit stoppet esbjergenserne omkring midtercirklen. Efter 28 minutter måtte Robin Söder lade sig erstatte af Mikkel Vestergaard, der efter få minutters spil kom frem til en god chance, da 50-kampsjubilaren Jeppe Andersen og Jakob Ankersen fik sat deres indskiftede holdkammerart op, men Jensen reddede igen for nordsjællænderne. HH havde kort for inden misbrugt en af de helt store, da Pusic lagde et indkast fra Knudsen tilbage til den rutinerede midtbanespiller, men træfsikkerheden svigtede i den grad. Knudsens indkast var generelt et af de elementer, der gjorde, at esbjergenserne fik lukket op for gæsternes kompakte defensiv.

Kampen ændrede ikke rigtigt karakter efter pausen. Igen var det et indkast fra Knudsen, der skabte muligheden. Denne gang var det Eddi Gomes, der forsøgte sig med hovedet, efter Daniel Stenderup havde forlænget indkastet.

Som anden halvleg skred frem fortsatte esbjergenserne med at forsøge at lukke gæsternes organisation op, og det lykkedes da også, da Jeppe Andersen fik spillet Mikkel Vestergaard fri, men Vestergaards afslutning mod fjerneste hjørne blev vippet over overliggeren af David Jensen, der måtte ud i fuld længde for at forhindre esbjergenserne i at score. Pusic var på det efterfølgende hjørnespark tæt på at score det forløsende mål, men hovedstødet gik lige forbi opstanderen, så efter 90 minutter måtte esbjergenserne sande, at det blot blev til et point i årets sidste kamp.

Af Lars Johansen

nyheder_divider