Suveræn sejr i DBU Pokalen

29. okt. 2014

EfB tog opgaven i DBU Pokalen seriøst og var taget til Horsens med en stamme, der lignede truppen fra weekendens superligaopgør. Dette bar frugt i dagens kamp, hvor AC Horsens på overbevisende vis blev besejret med 7-0, og både Jakob Ankersen og Martin Pusic blev dobbelte målscorer.

Esbjerg fB startede kampen med højt pres, men horsensianerne blev ikke skræmt, og kampens første afslutning kom fra østjyske fødder, da Troels Kløve kom igennem i højre side. Den unge målmand, Jeppe Højbjerg, kom dog hurtigt ud og fik blokeret afslutningen til hjørnespark.

Afslutningen virkede som et wake-up-call for esbjergenserne, og derfra sad Superligaholdet på bolden. Dette udnyttede esbjergenserne, da en bold blev slået op til Martin Pusic. Han spillede bolden til Mohammed Fellah, som med hælen sendte den retur. Pusic spillede den videre til Jeppe Andersen, der med en følt inderside satte bolden i mål til 1-0.

Få minutter efter blev føringen udbygget, da Jonas Knudsen slog bolden op til Mohammed Fellah. Han sendte den videre til Jakob Ankersen på venstrekanten, som trak ind i banen og satte den i det lange hjørne til pauseføringen 2-0.

Kampen kunne hurtigt være blevet lukket fra anden halvlegs start, da Mohammed Fellah kom alene igennem med målmanden. Jakob Busk reddede afslutningen, og returen endte for fødderne af Martin Pusic, men målmanden fik på mirakuløs vis sendt bolden til hjørnespark.

Med en halv time tilbage af kampen fik EfB frispark i højre side, og Mohammed Fellah sparkede bolden indover. Jonas Knudsen forlængede indlægget til Daniel Stenderup, der headede bolden i mål fra den bagerste stolpe.

Efter scoringen til 3-0 faldt horsensianerne sammen, og føringen blev hurtigt udbygget, da Martin Pusic opsnappede en tilbagelægning og sendte bolden videre til Mohammed Fellah. Hans afslutning blev blokeret, men returbolden havnede ved Jakob Ankersen, der prikkede den i mål.

Kort tid efter kom Ryan Johnson Laursen igennem i højre side og sendte bolden ind til Martin Pusic, der nemt scorede til 5-0. 

Føringen blev udbygget da Mohammed Fellah i venstre side snød et par modstandere og driblede ned mod mållinjen, hvorfra han sendte bolden ind til Mikkel Vestergaard, der prikkede den i mål.

Blot minuttet efter kom Casper Nielsen igennem i højre side og sendte bolden ind til Martin Pusic, der fra kort afstand prikkede bolden i mål til det overbevisende slutresultat 7-0.

Af Rasmus R. Nejstgaard

nyheder_divider