Andersen og Mabil styrker offensiven mod AGF

07. aug. 2016

EfB har savnet fremdrift i det offensive spil i sæsonens tre første kampe i Alka Superliga, og truppen til mandagskampen mod AGF tilføres to spillere, der kan give nye impulser i opspil og afslutninger. Jeppe Andersen sæsondebuterer efter sin skulderskade, og australske Awer Mabil med de afrikanske rødder er i truppen.

- Det er stort for Jeppe at være tilbage. Vi ser frem til, at han kan hjælpe holdet, først og fremmest med disciplin og ved at spille op til det niveau, han har. Awer Mabil tilføjer vores spil en ny dimension med sin meget fine mobilitet og sin energi. Men vi er dette som et hold, og vi har muligheder mod AGF, hvis alle spiller op til deres maksimale, siger EfB’s cheftræner, Colin Todd.

EfB er uden de to OL-spillere, Jeppe Højbjerg og Casper Nielsen, og det ligger fast, at 30-årige Jonas Jensen får superligadebut i målet. AGF, der efter to sejre blev bremset i sin optur af lokalrivalerne fra Randers FC i seneste spillerunde, har den defensive midtbanespiller, Jens Jønsson, til OL. Colin Todd har stor respekt for aarhusianerne, der har fået tilført en række spillere i sommertransfervinduet.   

- Alle hold, der kommer til Esbjerg, vil stille spørgsmål til os, udfordre os, og vi må gøre det samme. Vi ved, at AGF spiller med én mand i front, og vi må være meget opmærksomme på gennembrud på kanterne. Vore spillere er ramt af situationen, og vi må vende det negative til noget positivt. Tilhængerne er fortsat positive og bakker os op, og vi må give dem noget til gengæld. En sejr over Aarhus vil give alle et stort løft – inklusive mig selv, siger Colin Todd.

Nye i truppen er den unge målmand, Lasse Mikkelsen, Jeppe Andersen, Awer Mabil og Mark Brink, og foruden OL-spillerne glider Jeppe Brinch og Mathias Kristensen ud.

EfB spiller kampen i Alka Superliga mod AGF mandag den 8. august kl. 19.00 på Blue Water Arena.

Af Frede Madsen

nyheder_divider