Andreas Nordvik til EfB på aftale frem til 2019

25. Nov. 2015

Esbjerg fB har indgået en aftale med den norske midterforsvarer, Andreas Nordvik, der har kontraktudløb i Tippeliga-klubben Sarpsborg 08 ved udgangen af denne måned og tiltræder i EfB 11. januar på en kontrakt gældende til 30. juni 2019.

Andreas Nordvik, 28 år, spillede i årene 2007-2010 i Rosenborg, hvor han var i truppen, da klubben vandt det norske mesterskab og senere spillede Champions League og UEFA Cup. I to perioder var han udlejet til andre klubber, senest Oslo-klubben Vålerenga, som han siden skiftede til og spillede 83 kampe for i årene 2010-2013. Efter en sæson i Ålesund kom han i begyndelsen af 2014 til Sarpsborg, der især har haft succes i pokalturneringen og for få dage siden tabte til Rosenborg i den norske pokalfinale. I alt har Andreas Nordvik spillet 178 kampe på højt niveau, heraf 141 i Tippeligaen, også europæiske kampe. I denne sæson har han spillet 26 tippeligakampe for Sarpsborg og scoret tre mål.

- Jeg er nået til et punkt i min karriere, hvor jeg gerne vil prøve mig af i en liga uden for Norge, og den danske liga er interessant for norske spillere. Vi har længe været i kontakt med Esbjerg, og nu er tidspunktet for et skifte perfekt. Jeg ved, at klubben har døjet lidt med at skabe resultater, og jeg kan forhåbentlig bidrage til, at vi forbedrer os. Jeg ser et stort potentiale i klubben og vil gerne være med i et langsigtet projekt i Esbjerg, siger Andreas Nordvik.

Han har rådført sig med adskillige spillere med kendskab til EfB, primært Steffen Ernemann, der ligesom Lasse Heinze og Patrick Mortensen spiller i Sarpsborg, og agenten Jan Ludvigsen har styrket hans positive indtryk af EfB.

- Esbjerg skiller sig ud som en klub, jeg udelukkende hører positivt om fra spillere, der har været der. Dialogen med klubben har været meget korrekt og professionel i hele forløbet, siger Jan Ludvigsen, der melder om interesse fra klubber i Holland og England, inden valget faldt på EfB.

EfB’s cheftræner, Jonas Dal, ser frem til at få tilført både en stærk forsvarer og en ledertype til truppen.

- Andreas er en duelstærk spiller, der hviler meget i sig selv, har den rette professionelle tilgang og med sin erfaring kommer til at give en masse til de andre på holdet. Han er god til at forsvare fremad, idet han er forudseende i sit forsvarsspil og ofte tackler frem i banen i stedet for at stå tilbage og afvente. Når der som forleden mod Hobro går tre mål ind ved os på 19 minutter, er det tydeligt, at vi mangler defensiv stabilitet. Det får vi ikke kun i kraft af Andreas, men ved at hele holdet i perioder kun skal tænke i en retning. Vi skal have skabt relationer og have et fælles billede af, hvordan vi vil stå defensivt, så modstanderne ikke kan bryde igennem, siger Jonas Dal.

Andreas Nordvik bekræfter billedet af, at han kommer til Esbjerg med modenhed og rutine til at få nogle af karrierens bedste fodboldår.

- Jeg har været med så længe, at jeg er rutineret, tryg og rolig med bolden. 28 år er vel nærmest den bedste alder for en midtstopper, og fysisk vil jeg være på toppen mange sæsoner endnu, siger Andreas Nordvik, der i tre sæsoner i Vålerenga spillede sammen med EfB’s Mohammed Fellah og var med til at vinde sølv.

Andreas Nordvik, der har brasiliansk mor, bor med sin familie, hustruen Helena og to børn på fem og to år, i fødebyen Trondheim. Om familien flytter med til Esbjerg afhænger på kort sigt af, om Helena kan overføre sit sygeplejerskestudium til Danmark. Hun mangler to år af uddannelsen.

Af Frede Madsen

nyheder_divider