Andreasen afslutter sin flotte EfB-karriere til nytår

28. okt. 2015

Hans Henrik Andreasen afslutter ved årets udgang en imponerende karriere i Esbjerg fB. Han vendte efter to år i den tyske klub, SpVgg Greuther Fürth, og over fem sæsoner i OB tilbage til EfB i januar 2013 og gik straks forrest i bestræbelserne på at redde sin klub væk fra bunden af Superligaen og samme forår sikre klubbens den første pokaltitel i 37 år.

- Da HH vendte tilbage til EfB, blev han den lederfigur, vi forventede. Han havde en stor andel i, at EfB fik vendt udviklingen i Superligaen i en fantastisk forårssæson, der kulminerede med pokalsejren i Parken. Siden scorede han afgørende mål i vores succesfulde deltagelse i Europa League og præsterede som altid den ekstraordinære arbejdsindsats, som har kendetegnet hele hans karriere, siger EfB’s adm. direktør Søren Poulsen.

36-årige Hans Henrik Andreasen har i denne sæson fået begrænset spilletid i Alka Superliga. Da der ikke er udsigt til flere minutter på banen, og hans forventninger til sin egen rolle på holdet er højere, har EfB efter grundige overvejelser besluttet ikke at tilbyde ham en forlængelse ud over den nuværende, treårige aftale.

Dermed slutter en epoke i EfB’s nyere fodboldhistorie, som blev indledt, da daværende cheftræner Viggo Jensen og assistenttræner Jørgen Toft sidst i 90’erne så mulighederne i Janderup-drengen, der med Varde IF som mellemstation var kommet til EfB. Han debuterede i en kamp mod Ikast fS i Faxe Kondi Divisionen i marts 1999 og har siden i to perioder spillet i alt 311 kampe og scoret 42 mål for EfB. 387 ligakampe for EfB og OB gør ham til superligaspilleren med næstflest kampe, kun overgået af Brøndby IF’s Per Nielsen. Med 65 superligamål er han den mest scorende midtbanespiller i Superligaens historie.

- Det er med vemod, vi siger farvel til HH. Han kan se tilbage på en flot karriere i EfB og har vist, hvor langt man kan nå med hårdt arbejde, dedikation og en professionel indstilling. Han har gennem årene været en populær – ja, nærmest kultagtig – skikkelse blandt tilhængerne og vil både på og uden for banen efterlade sig et tomrum, siger Søren Poulsen.

Hans Henrik Andreasen vil blive hyldet på Blue Water Arena i forbindelse med årets sidste hjemmekamp, når EfB møder SønderjyskE 6. december.

Af Frede Madsen

nyheder_divider