Anfører og tre karantæneramte ude – profiler tilbage

05. maj. 2016

Esbjerg fB har fire dage til at rejse sig oven på nederlaget til OB, inden det i spillerundens tidlige opgør gælder sæsonens store positive overraskelse i Alka Superliga, lokalrivalerne SønderjyskE.

En kamp mod den aktuelle nummer to i tabellen på udebane er i sig selv en barsk opgave. EfB er ydermere presset af karantæner til Daniel Stenderup, Mohammed Fellah og Bjørn Paulsen, der for første gang nogensinde må sidde over af den årsag, samt en fodskadet anfører, Magnus Lekven. Til gengæld er to af oversidderne mod OB, Jesper Jørgensen og Jeppe Andersen, tilbage efter henholdsvis skinnebensproblemer og overbelastning.

- Vi er ramt af et stort sammenfald af skader og i særdeleshed karantæner til denne kamp, og det er aldrig rart at skulle ændre på fire positioner i startopstillingen og bytte om på andre. Vi skal stå tidligt op for at slå SønderjyskE’s gode rytme i stykker, og vi kommer på en fysisk opgave, men der er muligheder i alle kampe, også denne, siger EfB’s cheftræner, Jonas Dal.

Den 19-årige U20-landsholdsspiller, Marco Lund, der forleden spillede en fin landskamp mod Italien i Milano, rykker ind ved siden af snart 21-årige Jeppe Brinch i det centrale forsvar og bliver konfronteret med blandt andre veteranen Tommy Bechmann. Tilsammen har bagkæden med også Nikolaj Hagelskjær, 26 år på kampdagen, og Jesper Lauridsen 31 superligakampe for EfB.

- Vi stiller med et rigtig ungt forsvar, der får noget at se til over for blandt andre en ældre, rutineret herre, der spiller fysisk og bruger alle kneb. Nu har Jeppe Brinch fået chancen ved siden af en erfaren forsvarer, og forhåbentlig har han fået så meget rutine, at han kan give lidt fra sig til Marco, siger Jonas Dal.

Ligesom alle i fodbolddanmark er han imponeret af det succesfulde sønderjyske fodboldprojekt, der har bragt holdet frem til at kæmpe om de første medaljer i klubbens unge historie. SønderjyskE har et topholds medvind og selvtillid, mens EfB fortsat må kæmpe i den anden ende af tabellen for at få marginalerne og spillet til at gå sin vej.

Ud over de to tilbagevendte midtbaneprofiler er Søren Andreasen og Jerry Lucena nye i EfB-truppen.

EfB spiller kampen i Alka Superliga mod SønderjyskE fredag den 6. maj kl. 18.00 på Sydbank Arena.

Af Frede Madsen

nyheder_divider