Attitude, tryghed og kompakt spil skal præge EfB

15. aug. 2015

Ansigterne er velkendte, og så er det alligevel på mindre end en uge blevet nye tider med trænerteamet Michael Mex Pedersen og Lars Lungi Sørensen i Esbjerg fB. De ønsker ikke bare at holde sædet varmt til en kommende cheftræner, men agter at agere for at banke ny selvtillid ind i spillerne og rette op på den miserable indledning på sæsonen i Alka Superliga. 

Vi vil vinde-attituden hersker forud for udekampen mod FC Nordsjælland tidligt søndag eftermiddag, velvidende at der lige så lidt er garanti for sejr på kunstgræsset i Farum som mod en hvilken som helst anden modstander. Det handler mere om spillernes tilgang til opgaven.

- Vi har i løbet af ugen været meget opmærksomme på spillernes kropssprog og attitude ved tabte bolde, fejlafleveringer og brændte chancer under træningen. I sådan en situation skal de over for holdkammeraterne udstråle, at de er klar til den næste handling. Det mentale overskygger alt, herunder hvordan vi reagerer på modgangsperioder i en kamp og på, at vi måske ikke får udbytte af vores gode perioder, siger Michael Pedersen.

De to trænere har coachet meget under spil for at forebygge mentale sprækker. De er ikke i tvivl om, at energien og viljen til at vende stimen uden sejre er til stede. Tryghed er yderligere et nøgleord.

- På det taktiske plan har vi arbejdet med at skabe mere tryghed både med og uden bold. Oven på anden halvleg mod SønderjyskE har vi behov for at finde tilbage til vores basis. Vi skal vide, hvem der gør hvad, både når vi har bolden, og når vi skal erobre den. Og så skal vi være lidt mere kompakte og beskytte forsvaret bedre, siger Michael Pedersen.

EfB tager til Farum lørdag eftermiddag, både for at træne på underlaget dagen før kampen og på grund af det tidlige kamptidspunkt søndag.

- Det er en speciel opgave at møde FC Nordsjælland på Farum Park, fordi det er så anderledes. Afleveringer, presteknik og fart i spillet foregår på en anden måde på kunstgræs. Hjemmeholdet har et klart spilkoncept, der gør det nemmere at spille flydende i egen hule. Men hvis de kan spille på det underlag, kan vi også. Vi skal vinde sammen ved, at hver spiller giver sig 100 procent i alle handlinger. Den tilgang skal de have på banen, ikke sortere i noget som helst. Vi får intet foræret i vores situation, siger Michael Pedersen.

Med afgang dagen før og et par småskader i truppen tager EfB 20 spillere med til Nordsjælland. U20-landsholdsspilleren Marco Lund og Jerry Lucena er nye i forhold til SønderjyskE-kampen.

EfB spiller kampen i Alka Superliga mod FC Nordsjælland søndag den 16. august kl. 13.30 på Farum Park.

Af Frede Madsen

nyheder_divider