Forårets første nederlag en realitet

06. Apr. 2014

EfB indkasserede forårets første nederlag og tabte terræn i jagten på fjerdepladsen, da de blåstribede fra Esbjerg tabte 1-0 i Brøndby. Muligheden for et enkelt point eller flere var ellers til stede i opgøret, hvor esbjergenserne brændte et straffespark med et kvarters tid tilbage af kampen.

Kampen i Brøndby tegnede sig hurtigt som en modsætning til opgøret på Blue Water Arena. Den fastlåste tendens der kendetegnede de to holds sidste opgør, var afløst af en kamp med to målsøgende mandskaber.

Esbjergenserne fik spillet sig frem til en række gode muligheder og store chancer i løbet af de første 45 minutter, men kendetegnet for chancerne til udeholdet, blev det til lige ved og næsten. Den berømte sidste aflevering og de kendte marginaler gjorde, at chancerne ikke blev omsat til de store afslutninger eller mål. Jakob Ankersen havde flere store chancer i første halvleg, men målet udeblev.

Hans Henrik Andreasen var kort før Jakob Ankersens udskiftning tæt på i flere gange, hvor EfB-anføreren i flere gange var ved at få kæmpet sig igennem til det frie mål. En ellers godkendt første halvleg sluttede med en ordentlig mavepuster til EfB-spillerne. I frækt sammenspil med Simon Makienok snød Andews Hjulsager den stillestående Esbjerg-defensiv. Selv med Martin Dúbravka scorede brøndbyspilleren, selvom Dúbravka halvparerede afslutningen. 

Anden halvleg begyndte med en esbjergensisk udskiftning, da anfører Hans Henrik Andreasen blev erstattet af Casper Nielsen, der efter et kvarters tid på banen blev flyttet ud på venstre kanten.

Omstillingschancerne kom nærmest på samlebånd efter pausen. Brøndbys Alexander Szymanowski var kort inde i anden halvleg tæt på at kunne slå sejren fast, da esbjergenserne blev fanget for langt fremme, men træfsikkerheden svigtede brøndbyangriberen. Szymanowski fik en tilsvarende chance senere i kampen, men i godt samarbejde fik Dúbravka og Michael Jakobsen skærmet af for skudforsøget.

Casper Nielsen var få centimeter fra at udligne, da han med 20 minutter igen modtog et indlæg fra Peter Ankersen. Brøndbymålmanden Lukas Hradecky nåede dog ned og fik hånden på afslutningen mod modsatte stolpe. Den unge esbjergenser skaffede otte minutter senere EfB en gylden mulighed for at få point, da han med to hænder i ryggen blev sendt i græsset i feltet. Peter Ankersens spark fra 11-meterpletten var dog ikke til besvær for hjemmeholdets keeper, så den pointgivende scoring til esbjergenserne udeblev.

Trods chancer til mere måtte esbjergenserne efter 90 minutter konstatere, at forårets første nederlag var en realitet.

Af Lars Johansen

nyheder_divider