Billes to mål gav point i flot comeback

28. sep. 2015

En forfærdelig første halvleg, hvor EfB var bagud med to mål, blev fulgt op af en flot anden halvleg, hvor Nicki Bille med to scoringer sikrede EfB et point på udebane i Hobro. Inden da havde Pål Alexander Kirkevold og Thomas Hansen bragt Hobro IK foran med 2-0 ved pausen.

Kampens indledning var præget af vigtigheden for begge hold, og der gik lang tid før den første afslutning blev sendt afsted mod mål. Da det skete, gav det dog også et mål, da Adama Tamboura fra sin position på venstre back trak ind i banen og lagde bolden af for Pål Alexander Kirkevold. Med venstrebenet sparkede Kirkevold første gang mod det lange hjørne, og her gik bolden forbi Martin Dúbravka og i mål.

Esbjerg fB forsøgte at svare igen, da Nicki Bille prikkede bolden videre til Mohammed Fellah, der stak af mod Jesper Rask i nordjydernes mål, men hans afslutning gik forbi mål. Hobroerne var skarpere, da Jung-Bin Park afsluttede udefra, og Martin Dúbravka måtte give hjørnespark. På det efterfølgende hjørnespark kom Jonas Brix-Damborg først på bolden, men hans holdkammerat, Martin Mikkelsen, blokerede hovedstødet.

Ti minutter efter blev ondt værre, da et Hobro-hjørnespark blev clearet. Bolden blev sparket tilbage i feltet, og Mads Justesen gik i duel og fik skabt forvirring og plads til sin holdkammerat, Thomas Hansen, der kom først på bolden og fra kort afstand headede den i mål til pausestillingen 2-0.

Anden halvleg var få minutter gammel, før esbjergenserne fik tro på tingene, da et frispark fra midten af banen blev blokeret, hvorefter bolden røg ud på venstrekanten til Lasse Rise. Han slog bolden indover til Nicki Bille, der fik hovedet på bolden. Hovedstødet blev blokeret, men han var selv først på returbolden og hamrede den i mål med venstrebenet.

Scoringen gjorde at selvtilliden blomstrede blandt esbjergenserne, og det gav kort tid efter flere muligheder til udeholdet. Først forsøgte Lasse Rise sig med en afslutning udefra, og kort tid efter blev bolden stukket i dybden til Nicki Bille, der forsøgte at løfte bolden over målmanden. Desværre gik afslutningen også forbi mål.

I kampens overtid lagde esbjergenserne pres på for at tage fra Hobro med point, og det var også nær sket, da Lasse Rise forlængede et langt indkast fra Ryan Johnson Laursen. Mick van Buren kom først til bolden, men hovedstødet gik forbi mål. Kort tid efter forsøgte Bjørn Paulsen sig udefra, og Jonas Brix-Damborg blokerede i følge dommeren afslutningen med armen, hvorefter dommeren pegede på 11-meterpletten. Nicki Bille gik til bolden og sparkede den stensikkert i mål til slutresultatet 2-2.

Af Rasmus R. Nejstgaard

nyheder_divider