Børn og voksenvenner fik en på opleveren

20. mar. 2017

EfB giver til en kamp i hver halvsæson institutioner og organisationer mulighed for at give især udsatte børn og unge en god oplevelse på Blue Water Arena. Til kampen mellem EfB og AC Horsens blev der udleveret 271 gratis billetter, og derudover havde 360 frivillige indsamlere til Folkekirkens Nødhjælp mulighed for at komme til fodbold. 

Blandt tilskuerne var 16 børn og voksne fra Børns Voksenvenner Esbjerg, som fik en fælles oplevelse ved at være på stadion. Esbjerg er en af syv centerbyer i den landsdækkende forening, der hjælper børn med et spinkelt voksennetværk ved at tilbyde dem at få en ekstra voksen i deres liv, som de kan være sammen med to til fire gange om måneden. I Esbjerg er der ca. 60 venskaber og 12 børn på venteliste, som mangler frivillige voksenvenner.

Børnene med manglende voksenkontakt, som mest er i alderen seks til 14 år, kommer ofte fra helt almindelige familier og kan være ramt af skilsmisse eller andre forhold i familien. Den frivillige voksne bliver i en vanskelig periode mentor og forbillede. Den daglige leder af Børns Voksenvenner Esbjerg i Exnersgade, Bettina Krammer, er meget glad for det halvårlige tilbud fra EfB.

- Vi synes, det er helt fantastisk, at børn og voksne kan komme af sted og mærke stemningen og sammenholdet under en fodboldkamp. Senest var vi rigtig mange af sted til et fælles arrangement med mad og autografer. Det styrker venskaber mellem både børn og voksenvenner indbyrdes, siger Bettina Krammer.  

Du kan læse mere om EfB’s Corporate Social Responsibility-politik på www.efb.dk/csr. Her kan du også finde en formular, hvor regionale foreninger og institutioner kan søge om gratis billetter til en kamp i hver halvsæson. 

Af Frede Madsen

nyheder_divider