Bredden testet da AGF trak stikket i testkamp

22. Jun. 2014

Esbjerg fB måtte indkassere et 1-0 nederlag i den første træningskamp mod AGF, hvor mange af de unge EfB-spillere fik vist sig frem. Skarpheden foran målet blev dog til sidst afgørende i en jævnbyrdig kamp, hvor Davit Skhirtladze blev matchvinder i det 82. min.

Forberedelserne til den nye sæson er for alvor i gang. Søndag eftermiddag blev første træningskamp spillet på Alslev Stadion mod superliganedrykkerne fra AGF - med den nye cheftræner Morten Wieghorst i spidsen.

Kampen blev indledt i et godt tempo og efter 15 minutters spil blev Jakob Ankersen sendt afsted efter en god diagonalaflevering fra Martin Bergvold. AGF-keeperen Steffen Rasmussen var dog forudseende og fik blokeret Jakob Ankersens forsøg. Ti minutter senere var Jakob Ankersen igen på færde efter endnu en god bold i dybden, men igen vandt en velspillende Steffen Rasmussen den direkte duel. Et par store chancer til vestjyderne, der burde havde givet en føring.

Det var ikke meget Esbjerg-defensiven blev testet i første halvleg, hvor der var debut til nyerhvervelsen Eddi Gomes i midterforsvaret. Tættest på var AGF med et frispark fra en god position, men skuddet blev sendt et godt stykke over Jeppe Højbjergs mål.

Mohammed Fellah og Mick van Buren havde begge et par nærgående forsøg i det lille felt, men bolden fandt aldrig vej til netmaskerne i 1. halvleg.

Efter pausen var der gang i svingdøren hos begge hold, hvor Esbjerg foretog hele ni udskiftninger og fik dermed testet bredden på førsteholdet. Unge spillere som Jeppe Brinch, Jonas G. Hansen og Jakob Andreasen fik bl.a. lov til at vise sig frem. Niels Frederiksen og de ca. 500 tilskuere på det velbesøgte Alslev Stadion fik set nogle sultne unge Esbjerg-spillere, der ville vise, at de kunne være med på højeste niveau.

De helt store chancer blev det dog ikke til for hverken Esbjerg eller AGF. Fysikken slap op som kampen skred frem, og det var tydeligt at se, at der var blevet trænet meget i de seneste 11 dage. Mikkel Vestergaard var tættest på at blive matchvinder for esbjerggenserne, men endnu engang viste Steffen Rasmussen i AGF-målet, at han er kommet tilbage for at være førstekeeperen hos aarhusianerne, efter et forår, hvor Emil Ousager var foretrukket frem for den rutineret målmand.

Vi skulle frem til det 82. min før kampens højdepunkt indtraf. Esbjerg havde flere folk med fremme i en omstilling, hvor gæsterne fik erobret bolden og kunne derpå slå en omstilling den anden vej i vestjydernes højreside. Et godt indlæg fra Mikkel Kirkeskov blev effektivt udnyttet af AGF-angriberen Davit Skhirtladze og dermed 1-0 til AGF, der blev kampens resultat.

 - Vi ville selvfølgelig gerne have vundet kampen, og jeg synes først og fremmest også, at vi har de største chancer, der gør, at vi bør vinde kampen. Men i en sådan kamp her gælder det mere om processen end resultatet, og vi fik i hvert fald prøvet en masse spillere af, der normalt ikke får så meget spilletid. Jeg så mange gode præstationer, så jeg er ganske tilfreds og fortrøstningsfuld, sagde EfBs cheftræner Niels Frederiksen.

Holdet vender nu tilbage til træningsbanen for at finjustere spillet, inden det for alvor går løs med den første kamp i 2. kvalifikationsrunde til Europe League torsdag den 17. juli og Superligapræmieren mandag den 21. juli hjemme mod Randers FC. Lodtrækningen til 2. kvalifikationsrunde til Europa League foregår mandag den 23. juni klokken 13.00. Næste træningskamp for Esbjerg er lørdag den 28. juni mod Viborg FF. Tidspunkt og spillested er endnu ikke fastlagt.

Af Søren Kaster Poulsen

nyheder_divider