Bundgyseren endte i målrigt remis

22. Nov. 2015

EfB snuppede det ene point i bundgyseren mod gæsterne fra Hobro, der ellers sendte esbjergenserne på glatis. De blåstribede kom sig over chokstarten og udlignede til 4-4 i kampens døende sekunder.

Det første minut var ikke engang spillet, da Michael Jakobsen afsluttede fra midten af feltet. Afslutningen fik dog aldrig den saft og kraft, der skulle til for at snyde Hobro-keeper Jesper Rask. Få minutter senere var det Hobro, der fik en lignende chance, men Gökcan Kaya udnyttede aldrig den megen plads, så afslutningen fik samme karakter som Jakobsens.

Derefter blev der skruet op for effektiviteten – set med esbjergensiske briller var det desværre gæsterne, der udviste stor effektivitet. Michael Almebäcks clearingsforsøg af stikningen mislykkedes, hvorefter Mayron George strøg igennem og afsted mod målet. Hobro-angriberen udnyttede den gyldne chance til at sætte bolden ind ved fjerneste stolpe, udenfor Martin Dubravkas rækkevidde.

Den dårlige start blev værre fem minutter senere, da et langt sideskift sendte Jacob Tjørnelund afsted i en løbeduel med Jerry Lucena. Tjørnelund strøg forbi og kunne fra venstre side sparke bolden ind ved den modsatte stolpe. Nede 0-2 efter 11 minutter var noget af en mavepuster for esbjergenserne.

Hjemmeholdet blev dog sendt i knæ efter 19 minutters spil. Per Alexander Kirkevold endte med at få fat i den løse bold, da Mayron Georges pasning til Tidiane Sane løb fra den oprindelige modtager, hvorefter han sendte bolden i mål mellem benene på Dubravka.

Der tændtes et spinkelt håb kort tid efter, da Robin Söder reducerede til 1-3. EfB-angriberen var hurtigst over returen fra Nicki Billes afslutning, hvorefter han ubesværet sendte bolden i det tomme mål. Söder fik i minutterne efter en tilsvarende chance, der dog blev braget over det tomme mål. Ærgrelsen over afslutningen faldt dog hurtigt, idet der samtidig var markeret for offside på Söder, så selv hvis bolden var røget i netmaskerne, havde det været uden konsekvens på måltavlen.

Esbjergenserne blev igen sendt til tælling kort tid efter pausen. Blot 23 sekunder var der gået, inden Mayron George havde scoret sit andet mål. Jacob Tjørnelund kom afsted i venstre side, hvorfra han lagde en lang pasning frem til holdkammeraten, der vandt løbeduellen med Jakobsen, så han uhindret kunne passere EfB-keeperen.

Den savnede livlinje så ud til at være langt væk, indtil anfører Magnus Lekven efter 64 minutter smækkede et langskud ind. Anførerens første scoring i denne sæson gav en fornyet tiltro på et comeback. Tiltroen voksede markant i minutterne efter, da Tidiane Sane så direkte rødt for en stempling på Casper Nielsen. Den næste reducering lod dog vente på sig. Først i det 82. minut lykkedes det at udnytte overtalssituationen til en forløsende scoring. Leon Jessen forsøgte at drible sig igennem forsvaret, men fik ikke bolden med. Den havnede til gengæld ved Lasse Rise, der bankede bolden ind til esbjergensernes tredje reducering.

Otte minutter plus tillægstid skulle nu omsættes til den befriende udligning, der ville holde sekspointsafstanden til Hobro. Den kom også, men først i det 94. minut. De sidste sekunder tikkede hurtigt afsted på stadionuret, da Mick van Buren strøg til vejrs og headede Casper Nielsens hjørnespark i mål. Den forløsende scoring kronede et stærkt comeback efter en skrækkelig indledning på det vigtige bunddrama.

Af Lars Johansen

nyheder_divider