Bundstriden er skærpet før Randers-kamp

19. Apr. 2015

Holdene lige over nedrykningsstregen i Alka Superliga er sat under pres af FC Vestsjællands gode resultater, senest 2-1-sejren over AaB i denne spillerunde. Esbjerg fB går ind i en uge med vigtige hjemmekampe mod Randers FC og et andet af bundholdene, OB. 

- Udgangspunktet er ikke ringere, end da vi indledte foråret og ligeledes havde fem point til nedrykning, men nu griner folk ikke længere af mig, når jeg taler om emnet, siger EfB’s cheftræner, Niels Frederiksen.

EfB har tabt de fem ligakampe til Randers siden pokaltriumfen mod samme klub i maj 2013, og især det seneste 1-0-nederlag på Blue Water Arena i en kamp domineret af hjemmeholdet var bittert. Niels Frederiksen betegner Randers som FC København Light med 4-4-2-formation, fysisk styrke, et indarbejdet spilkoncept og god organisation. Hans trænerkollega i Randers, Colin Todd, har op til kampen givet udtryk for, at EfB’s placering giver et falsk billede af holdets styrke. Niels Frederiksens svar lyder:

- Randers har haft falske resultater i forhold til, hvordan holdet har spillet. Endvidere har de fået Johnny Thomsen og måske også Christian Keller tilbage fra skader, begge ekstremt vigtige spillere.

Randers har ikke vundet de seneste seks ligakampe, men er ved at have en række spillere tilbage efter skader. EfB rejste sig resultatmæssigt oven på den miserable indsats mod Hobro IK i ligaen ved at klare 1-1 mod FC København i den første semifinale i DBU Pokalen i Telia Parken torsdag.

- Det var stærkt at få 1-1 i en kamp, vi lige så let kunne have tabt, men det overskygger ikke, at der var gode præstationer på banen. Vi ydede en god arbejdsindsats og havde den rette indstilling, selv om vi var overmatchet i rigtig mange situationer. Det er nogle af de samme takter, vi skal have frem i kampen mod Randers mandag aften, siger Niels Frederiksen.    

I forhold til seneste kamp i Alka Superliga er karantæneramte Erik Friberg og Jeppe Brinch ude af truppen, og Mikkel Vestergaard og den unge angriber, Mikkel Maigaard, er med.

EfB spiller kampen i Alka Superliga mod Randers FC mandag den 20. april kl. 19.00 på Blue Water Arena.

Af Frede Madsen

nyheder_divider