Chancerigt opgør endte uden vinder

11. aug. 2014

To hold med kniven for struben mødtes i dag på Blue Water Arena, da både Esbjerg fB og Silkeborg IF endnu havde deres første superligasejr til gode. Kampen var rig på chancer men endte alligevel uden scoringer.

Kampen startede i højt tempo, hvor angrebene bølgede fra den ene ende til den anden, og hvor de to hold begge kæmpede, alt hvad de kunne for at få sæsonens første sejr.

Den første store chance tilfaldt silkeborgenserne, da Nicolaj Agger opsnappede en bold og kom alene med Martin Dúbravka, men skarpheden svigtede, og slovakken vandt duellen. Et par minutter efter blev en clearing fra Eddi Gomes blokeret, og det gav pludselig en stor mulighed for Jeppe Illum, der dog afsluttede forbi mål.

EfB var farlige på hjørnespark, og dette havde nær kastet et mål af sig, da Jakob Ankersens hjørnespark ramte Michael Jakobsen, men målmanden reddede på flotteste vis. På det efterfølgende hjørnespark var det Eddi Gomes, der kom højest, men hovedstødet røg en snert forbi målet.

Efter en halv times spil fik dommeren tribunerne på Blue Water Arena mod sig, da Jeppe Andersen spillede Martin Pusic alene med målmanden. Kroaten tog et træk forbi målmanden og blev ramt af hans handsker, men dommerens fløjte forblev tavs, hvilket medførte store pivekoncerter på tribunerne.

Anden halvleg havde større fokus på defensiven, og ingen af holdene satsede længere lige så offensivt som i første halvleg, men ønskede i højere grad at holde modstanderen fra at score. Derfor kom halvlegens største jubeludbrud også først, da Hans Henrik Andreasen og Lasse Rise blev indskiftet.

I kampens sidste minutter havde Lasse Rise også nær fået en drømmedebut, da Hans Henrik Andreasen spillede ham fri højre side, men afslutningen blev akkurat rettet af til hjørne, og dermed sluttede kampen uden scoringer 0-0.

- Vi ville rigtig gerne have vundet og fået nogle flere point. Jeg synes ikke, at tingene kom til at glide, som det har gjort i andre kampe. Vi laver lidt for mange fejl, og der er lidt for mange gange, hvor den sidste skarphed eller pasning mangler. Jeg er glad for, at vi holdt nullet, og jeg er glad for det ene point i en svær kamp. Superligaen i år viser igen, at hvis ikke du præsterer på topniveau, så vinder du ikke, sagde Niels Frederiksen efter kampen.

Af Rasmus R. Nejstgaard

nyheder_divider