Colin Todd til spillerne: Nu er det op til jer

16. okt. 2016

EfB’s cheftræner, Colin Todd, har smidt fløjshandskerne og skærmer ikke længere sine spillere mod presset fra omgivelserne efter pokalfiaskoen mod B.93 torsdag aften. I hjemmekampen mod Lyngby BK må de vise karakter og demonstrere, at de kan kæmpe sig ud af de vanskeligheder, de befinder sig i som bundhold i Alka Superliga.

- Vi skulle ikke have bragt os i den situation før Lyngby-kampen. Jeg advarede mod farerne ved at spille pokalfodbold, og nederlaget ramte mig hårdt personligt, siger Colin Todd.

Mandag aften kommer oprykkerne fra Lyngby til Esbjerg med fire 1-0-sejre i træk som ballast, blandt andre over Brøndby IF og FC Midtjylland. Ifølge Colin Todd vil David Nielsens tropper formentlig komme med en underbevidst opfattelse af, at det bliver nemt at hente den femte sejr på stribe.

- Spillerne skal vise, at når modstanderne kommer til dette stadion, vil de komme på hælene. Vores tilgang til de første 20 minutter af kampen vil være ændret ved, at vi skal spille dynamisk frem ad banen med masser af energi. Nu må spillerne vise fighterånd, individuelt og som hold. Kan de ikke håndtere det pres, de er under, skal de ikke være i fodboldverdenen. Jeg vil se, hvilken karakter de har som professionelle. Kan de blive til mænd, siger Colin Todd. 

EfB må undvære tre profiler i endnu en vigtig kamp for at vinde tilhængernes tillid tilbage. Anfører Jeppe Andersen er først på vej tilbage efter sin knæskade, Ryan Johnson Laursen pådrog sig en fiberskade i pokalkampen, og Kevin Mensah har lyskeproblemer. Mark Brink og Jeppe Brinch er nye i truppen i forhold til seneste ligakamp.

EfB spiller kampen i Alka Superliga mod Lyngby BK mandag den 17. oktober kl. 19.00 på Blue Water Arena.

Af Frede Madsen

nyheder_divider