Dagens spillerprofil: Jesper Lauridsen

19. mar. 2017

Snart 26-årige Jesper Lauridsen har mærket, at konkurrencen om pladserne er skærpet i EfB i dette forår. Han blev i de første kampe fortrængt fra venstre back-positionen af den unge græker, Konstantinos Tsimikas, men var mod FC København tilbage i startopstillingen på stampladsen.

- De nye spillere kommer fra et andet sted, de vil gerne vise sig frem og er måske ikke tynget af så mange nederlag som de andre i truppen. De kommer med selvtillid og ny energi, så vi kan rive hinanden med. Samtidig skærper det konkurrencen. Jeg har dog været så heldig at spille alle kampe, siger Jesper Lauridsen.

Han tilføjer straks, at han som spiller på en fireårig kontrakt tænker lidt mere på holdet end sig selv for tiden. En nedrykning vil sætte alle tilbage. Nederlaget til Viborg FF for nylig gjorde ondt, indsatsen mod FC København, hvor Jesper Lauridsen tre gange i første halvleg måtte blokere livsvigtigt foran eget mål, gav ny tro på, at EfB trods alt er på rette vej.

Jesper Lauridsen vil tillægge det stor værdi, hvis EfB i dag er i stand til at slå AC Horsens. Dels af hensyn til den interne stemning forud for det kommende kvalifikationsspil, dels for at såre og plante usikkerhed hos en konkurrent i kampen om overlevelse.

- Dagens kamp mod Horsens kommer til at definere meget. Får vi en sejr, har vi snor i flere af holdene foran os, taber vi, vil vi være mere isoleret. Vores slutspil begynder i dag, og det er sådan nogle kampe, man gerne vil spille. Jeg tror på en kamp med fed intensitet og håber naturligvis, at den falder ud til vores fordel, siger Jesper Lauridsen.

Han var tilbage på holdet efter en hæloperation i de sidste tre ligakampe i efteråret, og allerede da mærkede han, at viljen til at hjælpe hinanden og stå sammen som et hold var i klar bedring i forhold til tidligere i et turbulent år. Siden har den nye cheftræner, Lars Lungi Sørensen, bygget på i forhold til især den defensive positionering.

Jespers kone, Camilla, fik overflyttet sin uddannelse til UC Syddanmark i Esbjerg, og til sommer bliver hun færdig som sygeplejerske. Parret flyttede ind i et nyindkøbt hus i Sædding for et lille år siden, og også den private positionering er forløbet vellykket.

- Vi er begge rigtig glade for byen og at være tæt på vandet. Camilla surfer lidt og skal i gang med at kitesurfe, mens jeg mest gør det i min ferie. Jeg trives også med de andre spillere i truppen, hvor alle snakker med alle. Ændringerne i kælderen har været fine, for nu kan man bruge faciliteterne uden at være væk fra de andre socialt. Lige nu styrketræner jeg meget sammen med Brent og NP (Nikolaj Hagelskjær, red.) om eftermiddagen, siger Jesper Lauridsen.   

Af Frede Madsen

nyheder_divider