Danmark kvast i Salzburg-maskinen

17. feb. 2015

EfB-midtbanespilleren Lasse Sørensen spillede sin første hele landskamp, da Danmark tabte 2-0 til et stærkt østrigsk landshold i UEFA Development-turneringen for U16-landshold i Dublin.

Danmark var langt fra at følge op på den fine indsats i 3-0-sejren over Tjekkiet, og kun godt målmandsspil – blandt andet et reddet straffespark – af Lyngby-målmanden Oskar Snorre Olsen holdt østrigernes scoringer nede.

Østrig stillede med fem spillere fra EfB’s utæmmelige Europa League-modstander i forrige sæson, Red Bull Salzburg, og det kunne ifølge EfB’s U17-træner, Lars Vind, ses på holdets tilgang til presspillet.

 - Danskerne forsøgte at spille sig forbi østrigernes pres, men blev gang på gang fanget i opbygningsspillet og ramt på omstillinger. Østrigerne var hurtigere på fødderne og i hovederne end danskerne, og derfor var holdet mentalt ovenpå fra kampens begyndelse. Dette overtag slap østrigerne aldrig, siger Lars Vind, der fulgte kampen i Dublin.

Han kunne glæde sig over, at 15-årige Lasse Sørensen spillede fuld tid i sin anden landskamp, og at han i perioder af kampen ihærdigt forsøgte at få flow i spillet. Men også han havde svære arbejdsbetingelser.

 - Jeg forsøgte at flytte bolden rundt, men jeg havde ofte ryggen mod målet, når jeg modtog bolden. Jeg synes dog, at jeg arbejdede godt defensivt og brugte mange kræfter her, sagde Lasse Sørensen, der i en periode måtte spille midterforsvarer, da Danmark blev ramt af tre advarsler med otte minutters udvisning i første halvleg.

Allerede efter seks minutter kom det danske hold bagud, og da Danmark fem minutter før pausen var blevet fuldtallig efter flere korte udvisninger, blev holdet ramt af endnu en østrigsk omstilling og en scoring til 2-0.

Efter pausen forsøgte det danske hold at komme tilbage i kampen. Danskernes boldbesiddelse var større end i første halvleg, men østrigerne var stadig langt farligere end det danske hold.

Danmark møder onsdag Irland i den sidste kamp.

Af Frede Madsen

nyheder_divider