De afgørende øjeblikke mod FC Midtjylland

04. Apr. 2015

Esbjerg fB præsenterer sig søndag aften på Blue Water Arena i en bedre udgave, end da holdet for fire uger siden tabte det seneste opgør mod Alka Superligaens suveræne tophold, FC Midtjylland, med 3-0. Midtjyderne har gjort rent bord med 12 sejre i lige så mange kampe på MCH Arena, men har kun vundet halvdelen af udekampene.

- Vi går efter tre point på vores hjemmebane, og vi er et hold i fremgang, både offensivt og defensivt. Af vore nye spillere spillede Daniel Larsson sin hidtil bedste kamp for EfB mod OB, Michael Almebäck er fint kørende, og Kevin Mensah og Erik Friberg viser bedre og bedre form under træningen og lærer de nye holdkammerater at kende, siger EfB’s cheftræner, Niels Frederiksen.

I forhold til det seneste opgør skal EfB lykkes i afgørende situationer i begge ender af banen for at have mulighed for sæsonens første ligasejr over FC Midtjylland.

- Vi må frem for alt ikke tabe på standardsituationer, som vi gjorde i Herning. FC Midtjylland skaber ikke nødvendigvis så mange chancer i åbent spil. Desuden skal vi være dygtige med bolden og have den relativt meget, for det er også en måde at tabe trykket af modstandernes spil, siger Niels Frederiksen.

Anfører Hans Henrik Andreasen er på linje med cheftræneren:

- På hjemmebane er FC Midtjylland stærkt kørende og stoler meget på standardsituationer. Ud over målene synes jeg, de skabte begrænset med chancer, da vi senest mødte dem. På vores hjemmebane skal vi have dem til at løbe efter bolden og være aggressive, som da vi slog dem i DBU Pokalen i december. Og så skal vi være effektive på vore chancer.

Jonas Knudsen og Lasse Rise må fortsat vente på deres comeback efter skader, hvorimod Mikkel Vestergaard er tilbage efter en mindre knæskade. Han afløser Jerry Lucena i en ellers uændret trup.

Kampen i Alka Superliga mod FC Midtjylland spilles søndag den 5. april kl. 19.00 på Blue Water Arena.

Af Frede Madsen

nyheder_divider