Defensiven på prøve mod kreative OB’ere

29. Nov. 2015

I årets sidste udekamp ligger nøglen til point for Esbjerg fB i at hindre de to OB-kreatører, Rasmus Falk og Rasmus Festersen, i at udfolde sig, som de har gjort i en række kampe i dette efterår. 

- OB er lidt som flere af de andre hold i Alka Superliga: De kan spille fantastisk, og andre gange er de til at slå. Det er ligeledes et hold, der ligesom os selv og flere hold i ligaen er bedst i medvind. Jeg vil i den forbindelse gerne rose mit eget hold for at komme tilbage i kampen mod Hobro efter massiv modvind. Kan vi tage til Odense, sætte os på spillet og måske endog blive spilstyrende, har vi gode muligheder, siger EfB’s cheftræner, Jonas Dal.

Han var af gode grunde ikke med, da EfB senest mødte OB på Blue Water Arena i september og førte 4-0, inden krudtet var brændt af, og fynboerne slap af sted med et nederlag på 4-2. Siden er der sket meget i et begivenhedsrigt efterår, hvor EfB har lidt under defensive problemer, senest i 4-4-kampen mod Hobro IK. Ugen op til kampen mod OB har defensiven været et tema, men ikke som en del af den langsigtede stabilisering af holdet.

- Mod Hobro lavede vi individuelle fejl, som er svære at træne. Vi har i evalueringen af den kamp haft fokus på defensiven, men mere talt om den end trænet den. Det har ikke handlet så meget om den defensive struktur, som er mere omfattende at ændre, som om den individuelle formåen, der svigtede mod Hobro, siger Jonas Dal.

EfB er uden Michael Jakobsen, der fik en skade i venstre fod mod FC Midtjylland og nu må opgive at spille videre, og Kevin Mensah, der sidder over med en ankelskade. Emil Lyng og unge Mark Brink er nye i truppen. 

Midtbanespilleren Mohammed Fellah fik torsdag fjernet arvæv i venstre fod ved en mindre operation i Oslo. Han vil være ude i fire uger og har således spillet sin sidste kamp i år.

EfB spiller kampen i Alka Superliga mod OB mandag den 30. november kl. 19.00 på Tre-For Park.

Af Frede Madsen

nyheder_divider