Den dårlige udebanestatistik forsatte i Silkeborg

21. Nov. 2016

Esbjerg fB var mandag aften på besøg i Silkeborg, hvor Peter Sørensens tropper, inden dagens kamp, var ubesejret i de seneste fire kampe. Den ubesejrede stime blev udbygget efter dagens kamp, da hjemmeholdet vandt kampen 3-0. Robert Skov kom på tavlen i to omgange, mens Emil Scheel scorede direkte på frispark.

Der skulle ikke gå lang tid, før et af holdene kom på måltavlen. Hjemmeholdets Robert Skov modtog bolden fra Nicklas Helenius i højre side af feltet, tog et træk ind i banen og afsluttede mod det lange hjørne. Kantspillerens afslutning sad så yderligt, at Jonas Jensen ikke kunne få handskerne på.

I minutterne efter scoringen fik esbjergenserne tilkæmpet sig flere hjørnespark, hvor blandet andet Victor Pálsson fik sat hovedet på, men hans afslutning gik forbi. Kort efter fik Mads Hvilsom en udmærket mulighed ved et langskud, men angriberen fik ikke et ordentligt træf på bolden.  

Efter en halv times spil kom silkeborgenserne igen på tavlen, da Mathias Kristensen begik et frispark på kanten af feltet. Dødboldsituationen tog Emil Scheel sig af, og det gjorde han så godt, at afslutningen blev hamret ind bag Jonas Jensen.

EfBs bedste mulighed i første halvleg kom få minutter før pausefløjt, da Victor Pálsson modtog bolden på kanten af feltet. Midtbanemotoren trykkede af første gang, men Thomas Nørgaard var vågen mellem stængerne og fik puffet bolden ud til hjørnespark.

Gæsterne kom bedre ud til anden halvleg, og efter blot fem minutter var Mads Hvilsom på spil i Silkeborgs felt efter en fin aflevering fra Robin Söder. Afslutningen blev dog reddet af Thomas Nørgaard.

Kort efter sparkede Robin Söder bolden i nettet, men den svenske angriber havde også sneget sig i en offsideposition, og derfor blev målet underkendt. Også Mads Hvilsom var tæt på at komme frem til en farlig situation, men Silkeborgs forsvar kom hurtigt tilbage og afværgede.

Midtvejs i anden halvleg var Jeppe Brinch tæt på at reducere for EfB, da han sparkede til en bold, der dumpede ned for fødderne af ham efter et hjørnespark, men skuddet blev blokeret. Det gjorde Davit Skhirtladzes forsøg også minuttet efter, da Jonas Jensen kom flot ned og holdt liv i håbet om at komme tilbage i kampen.

Robert Skov afgjorde kampen efter 77 minutter, da han igen fik nettet til at blafre. Han modtog bolden på kanten af feltet, hvor han tog en enkelt berøring, inden han hamrede til bolden med venstrepoten og udplacerede Jonas Jensen. Målet blev det sidste i kampen, og dermed vandt Silkeborg 3-0.

- Vi fik en dårlig start på kampen og nogle af målene kunne sagtens være afværget. Men der er stadig point at spille om med fire kampe tilbage i år. Uanset om man spiller i klubben efter vinterpausen eller ej, så skal man gå ud og vise stolthed og kæmpe for klubben, siger Colin Todd efter aftenens nederlag.

Af Martin Jørgensen

nyheder_divider