Den forløsende sejr må gerne komme i Horsens

21. Apr. 2017

Esbjerg fB’s sidste mulighed for at kæmpe sig fri af playoff-kampe forsvandt med OB’s sejr over Randers FC i gruppespillet i Alka Superliga. De tre resterende kampe i puljen er forberedelse til de afgørende kampe om at undgå nedrykning, som følger i maj.

- Jeg ser ikke anderledes på disse kampe end på alle andre. De skal bruges til at genvinde håbet og troen på, at vi er på rette vej – og til at få sejre. I den seneste kamp mod AC Horsens kontrollerede og dominerede vi spillet, indtil vi nåede til feltet, hvor vi manglede de sidste, afgørende elementer i aktionerne for at komme til scoringer. Vi gjorde meget rigtigt, men manglede udbyttet, siger EfB’s cheftræner, Lars Lungi Sørensen.

Han ændrer ikke grundlæggende på EfB’s måde at spille fodbold på, men vil skrue på knapperne for at optimere mulighederne for at få den sejr, holdet mentalt trænger så meget til. Den må meget gerne falde i returopgøret mod Horsens lørdag eftermiddag på CASA Arena.

I 0-1-nederlaget i Esbjerg en uge tidligere havde EfB bolden 60 procent af tiden og havde 17 afslutninger mod Horsens’ syv, heraf syv inden for målrammen. Men da det skulle gøres op, rakte det ikke til point.

- Vi skal score, når vi har vores gode perioder og trykker modstanderne. Og så skal vi være de rigtige steder i feltet, og vi skal have flyttet deres forsvar, så vi skaber rum til afslutninger, siger Lars Lungi Sørensen.

Jesper Jørgensen er tilbage fra straffeboksen, hvor han afløses af en karantæneramt Awer Mabil. Andreas Nordvik er fiberskadet og er i lighed med Mathias Kristensen ude af truppen, hvor Jeppe Brinch og Konstantinos Tsimikas til gengæld er med.

Af Frede Madsen

nyheder_divider