Den gyldne 1998-årgang med flere går efter guld

18. maj. 2017

Fjern tre af de største profiler fra et hvilken som helst fodboldhold, og enhver drøm om at opnå store resultater vil briste. Undtagelsen er EfB’s mandskab i Danmarks bedste ungdomsrække, U19 Ligaen, der i denne sæson har afgivet Mark Brink, Jacob Lungi Sørensen og Anders Dreyer til superligatruppen, men alligevel spiller med om guldmedaljer.

De næste to weekender møder EfB rækkens nummer seks og nummer fire, Brøndby IF og AaB, på hjemmebane, og vinder holdet disse to kampe, fastholdes chancen for at gentage guldtriumfen fra 2014. Men selv med to sejre kan EfB overhales af FC København med samme pointtal og en marginalt dårligere målscore. Lige bag sig har de to klubber FC Midtjylland, der i denne uge slog Brøndby med 3-2 i en udsat kamp og er et point efter.

- Vi har det sværeste slutprogram af topholdene, og formår vi at overvinde de to sidste modstandere, vil vi virkelig have fortjent mesterskabet, siger U19-træner Lars Vind.

Det mentale spil

Udgangspunktet var mere beskedent, da holdet gik på juleferie. Da var ambitionen at holde OB på afstand i kampen om bronzemedaljerne. De to andre klubber forekom for stærke og ville næppe sætte mange point til. Det er 25 point ud af 27 mulige siden for EfB, OB er distanceret med mange længder, og tre hold fordeler medaljerne imellem sig.

- De to sidste kampe bliver et mentalt spil, som det er rigtig sundt for drengene at gennemleve, men som også kan give bagslag. Det er vigtigt, at vi stadig tør spille fodbold. Senest mod Lyngby mærkede vi presset i første halvleg, inden vi fik løst op og fandt spillerytmen. Vores mål er at gå ubesejret igennem foråret, og vi er så langt, at vi vil blive skuffede, hvis det ikke ender med guld eller sølv. Får vi ikke det, vil vi huske tilbage på vores målsætning inden forårssæsonen, siger Lars Vind.

De tre spillere nævnt i indledningen har været i aktion i en række kampe og har medvirket til placeringen i toppen. Anders Dreyer nåede at blive ligaens store individualist med 21 mål.

- Uden Dreyer må vi skabe chancerne på en anden måde, og vi har vundet et par kampe med 1-0, hvor vi tidligere ville have scoret flere mål. Vi er blevet bedre på indlæg, andre spillere er lykkedes med gennembrud, og vi er skarpere i vores positionsspil. U20-spilleren Mathias Kristensen har med sit touch og blik for spillet været vigtig i spilopbygningen, siger Lars Vind.

Danmarks stærkeste årgang

Uanset om EfB ligger nummer et eller nummer 10 i rækken, er målet at bevare klubbens dna i spillet: Den defensive struktur, mange offensive løb, gerne i længderetningen, og evnen til at beherske både boldbesiddelse og hurtige omstillinger.

- At vi har kunnet afgive tre spillere til superligaholdet – hvilket er en stor glæde – og undværet korsbåndsskadede Klaus Moesgaard og stadig spille med om medaljer skyldes, at vi har Danmarks bedste 1998-årgang. Lasse Mikkelsen har været stærk i målet, og det samme har Daniel Anyembe og Jeppe Schultz, der er vendt tilbage fra en langvarig skade, været. William Møller fra samme årgang har sine egne styrker helt fremme, og også spillere som Simon Bækgaard og Martin Egelund fra 1999-årgangen har udviklet sig meget, siger Lars Vind.

 Lørdag kl. 12.00 gælder det 2015-mestrene i U17 Ligaen, Brøndby IF, på Esbjerg Atletikstadion. 

Af Frede Madsen

nyheder_divider