Den midtjyske forbandelse fortsatte

03. Nov. 2013

Esbjerg fB har ikke vundet på MCH Arena siden august 2001, og det lykkedes heller ikke i dagens opgør, hvor EfB ramlede ind i et 3-0 nederlag til nogle effektive midtjyder.

Esbjergenserne indledte opgøret med en afventende tilgang til spillet, hvor midtjyderne havde boldbesiddelsen i deres favør. Skabt af en række standardsituationer fik ulvene fra Herning lagt pres på EfB.

Stik mod boldbesiddelsens fordeling tilfaldt kampens første store chance til EfB. Jeppe Andersen brød midtjydernes opspil og fik sendt Mushaga Bakenga af sted. EfB-angriberen stormede frem mod hjemmeholdets mål med Patrick Banggaard i ryggen. Det lykkedes for FCM-forsvarsspilleren at presse Bakenga i skudøjeblikket, så afslutningen tog stolpen.

I den anden ende slap Frederik Rønnow ligeledes med skrækken, da Marco Larsen fangede et clearingsforsøg og sendte et skud på stolpen.

Det var hverken Bakenga eller Larsen, der blev kampens første målscorer. Kort efter et EfB-frispark tæt på hjemmeholdets felt, gik det hurtigt den anden vej. Hjemmeholdets keeper sendte bolden langt frem. Her var Danny Olsen hurtig til at sende bolden videre ind til Morten Duncan Rasmussen, der resolut udnyttede muligheden og bankede bolden ind til en midtjysk føring.

Kort inde i anden halvleg lignede det et kort øjeblik en udligning, da Mushaga Bakenga fik sendt bolden i mål, men indlægget til Bakenga havde passeret baglinjen, så målet blev annulleret.

I stedet for en reducering udbyggede midtjyderne føringen ti minutter senere. Jesper Julesgård sendte et frispark ind i feltet, hvor Erik Sviatchenko brugte hovedet til at sende bolden videre i mål.

Mens EfB ikke fandt frem til de målgivende chancer, var midtjyderne farlige på deres indlæg og standardsituationer. Det blev også til 3-0 på en standard situation, da Morten Duncan Rasmussen med et kvarter tilbage satte hovedet på hjørnesparket fra Jesper Julesgård.

Med to minutter tilbage af kampen blev Jeppe Andersen erstattet på midtbanen af Jakob Andreasen, der dermed fik sin superligadebut på MCH Arena.

-Hvor vi skulle kæmpe for at få scoret på vores chancer, så så det ud som om, at de scorede ud af ingenting. Vi lykkedes med nogle ting, og vi er fint med, men vi må bare konstatere, at vi lige i øjeblikket ikke sparker de chancer ind, som vi producerer. Når man kigger på præstationen, er det ikke så bekymrende, men når man kigger på resultaterne, er det selvfølgelig rigtig ærgerligt, sagde Niels Frederiksen efter kampen.

Af Lars Johansen

 

nyheder_divider