EfB er advaret før mødet med FC Nordsjælland

10. Apr. 2016

FC Nordsjælland har været til at tale med på udebane, men har til gengæld slået mestrene fra FC Midtjylland og de formentlig kommende mestre fra FC København på eget kunstgræs i dette forår. Så EfB er advaret inden sæsonens sidste opgør mod det eneste mandskab, som holdet opnåede fuldt pointudbytte mod med 2-1-sejre i de to første indbyrdes opgør i Alka Superliga.

- Farum Park kan være et forfærdeligt sted at spille, hvis FC Nordsjælland lykkes med, hvad de er gode til. Det er et hold med evner i boldbesiddelse af en anden verden, det formår at spille i mellemrum, og spillerne gør hinanden gode med løb. Vi skal opnå et godt resultat ved at være dygtige i relationerne, især de defensive, og så skal vi udnytte de positioner, Nordsjælland efterlader i deres angrebsspil, og når de forsvarer højt, siger EfB’s cheftræner, Jonas Dal.

Selv om EfB ikke har sat noget mål for, hvor højt klubben stiler i Alka Superliga i dette forår, men primært arbejder frem mod næste sæson, anser Jonas Dal kampen som meget vigtig i bestræbelserne på at avancere fra 11. pladsen. Trods 10 point i fem kampe i foråret har EfB ikke rykket sig placeringsmæssigt, men nu er AGF inden for rækkevidde, og det næste mål er FC Nordsjælland med 29 point.

EfB har anfører Magnus Lekven tilbage efter sygdom, hvilket ifølge Jonas Dal ikke kun giver ro og stabilitet i maskinrummet, men også frigør Jesper Jørgensen til en mere fri rolle. U19-landsholdsspilleren Mathias Kristensen er næste navn i den talentparade, der har præget EfB’s trup i de seneste kampe. De afløser fiberskadede Emil Lyng og Jacob Lungi Sørensen.

- Jeg synes, det er fedt, at vi så længe har kunnet undgå at tale om de syv-otte skadede spillere, der kunne indgå i startopstillingen, fordi andre spillere har gjort det så godt. Nikolaj Hagelskjær har afløst en skadet Ryan Johnson Laursen, Jeppe Brinch har gjort savnet af vores nye forsvarer, Andreas Nordvik, mindre mærkbart, Mark Brink gjorde det senest godt i stedet for Magnus Lekven, og oppe foran har vi fået Ronnie Schwartz i stedet for en skadet Mick van Buren. Truppens bredde har virkelig vist sin styrke, siger Jonas Dal.

EfB har på ny brug for at vise styrke over for FC Nordsjællands mange offensive profiler, Tobias Mikkelsen, Emiliano Marcondes, Martin Vingaard og senest stjernefrøet Emre Mor.   

EfB spiller kampen i Alka Superliga mod FC Nordsjælland mandag den 11. april kl. 19.00 på Farum Park.

Af Frede Madsen

nyheder_divider