EfB fortsat ubesejret under Lars Lungi Sørensen

27. feb. 2017

Fredagens udskudte kamp blev mandag afviklet i et chancefattigt opgør mellem Lyngby BK og Esbjerg fB. Ingen af de to hold fik nettet til at blafre, og de måtte dermed gå fra banen med et point hver i hånden, hvilket betyder, at Esbjerg fB fortsat er ubesejret med Lars Lungi Sørensen som cheftræner.

Kampen mellem Lyngby BK og Esbjerg fB var grundet snefaldet i København udskudt fra fredag til mandag, og i første halvleg lod det også til at kampens chancer var blevet udskudt. Dog lykkedes det for Lyngby BK at komme til afslutning efter et sideskift fra venstre til højre. Jeppe Brandrup modtog bolden og spillede den indover til Jeppe Kjær, der afsluttede første gang, men Jeppe Højbjerg reddede sikkert.

Hjemmeholdet truede kort efter igen det vestjyske forsvar, da Jesper Christjansen drev bolden frem og spillede David Boysen i en fin position foran målet. Boysen tog et træk i feltet og afsluttede, men Jeppe Højbjerg reddede atter.

Kort før pausen fik de gæstende esbjergensere en god mulighed for at gå til pause som det førende hold, da Mads Hvilsom efter et indkast headede bolden frem til Brent McGrath, der spillede Emmanuel Oti Essigba i dybden. Den hurtige angriber kom til en god position foran lyngbyernes målmand, men bolden hoppede skævt for ghaneseren, så afslutningen gik over mål.

Lyngby BK startede anden halvleg bedst, da et kort hjørnespark blev udnyttet til at spille David Boysen. Overfor Awer Mabil kom lyngbyspilleren til afslutning og sendte bolden mod den fjerneste stolpe, men skuddet gik tæt forbi mål.

Som kampen skred frem måtte de to holds trænere søge nye løsninger, og det betød, at Lyngbys cheftræner, David Nielsen, sendte Kim Ojo på banen. Kim Ojo bragte en stor fysik med ind i spillet, og den udnyttede han, da han lagde bolden af for Bror Blume. Blumes afslutning blev dog blokeret til hjørnespark. På det efterfølgende hjørnespark kom Jesper Christjansen i god position til et hovedstød, men Georgios Katsikas kom i vejen for afslutningen.

I kampens sidste minutter jagtede esbjergenserne den afgørende scoring, og det gav først Brent McGrath en fin mulighed, da han fra kanten af feltet afsluttede tæt forbi den nærmeste stolpe. Senere kom Awer Mabil i gennem på højrekanten og slog bolden indover til Brent McGrath, der lagde bolden af for Budu Zivzivadze. Georgieren forsøgte af lægge bolden over til det andet ben, men blev tacklet inden han fik sendt en afslutning afsted, og dermed kom der ingen scoringer i kampen.

Af Rasmus R. Nejstgaard

nyheder_divider