EfB går over broen efter pokalsucces

10. aug. 2016

EfB erobrede i 2013 sin første danske pokaltitel i 37 år og indleder torsdag aften bestræbelserne på endnu en gang at komme til tops med en kamp mod 2. divisionsholdet Middelfart Boldklub.

Modstanderne fra Vestfyn har været igennem et hårdt halvår, der kulminerede, da 19 spillere blev idømt karantæne for at have omgået DBU’s amatørbestemmelser. Som ny cheftræner har Jan Vingaard, der er et velkendt navn i EfB, måttet bygge en trup op med mange nye navne, heriblandt den tidligere FC Midtjylland- og SønderjyskE-spiller, Adigun Salami, der har haft skadesplagede sæsoner, men fortsat er i sin bedste fodboldalder.

EfB’s cheftræner, Colin Todd, undervurderer på ingen måde opgaven:

- For mig er det simpelt: Den næste kamp er den vigtigste, og jeg har understreget over for spillerne, at hvis de ikke viser den rette attitude, både individuelt og kollektivt, så kan de tabe alle kampe. For Middelfart er det en stor kamp, deres pokalfinale, og vi har set chok i pokalturneringen i både Danmark og England. Det skal vi ikke levere, siger Colin Todd.

Han har ikke haft besvær med at levere de krævede tre spillere under 21 år til truppen, og Jacob Lungi Sørensen og Daniel Anyembe er de mest uprøvede af de unge navne. En række spillere sidder af forskellige årsager over, men EfB stiller med et slagkraftigt mandskab, blandt andre med kantspilleren Awer Mabil, hvis karantæne for udvisningen mod AGF mandag aften ikke gælder i DBU Pokalen.

Kampen på Middelfart Stadion, hvis tilskuerrekord blev sat i 1970 med 4.100 tilskuere mod EfB, er udvalgt til at blive live-streamet til DBU Pokalens nye videounivers. Du kan se kampen på www.pokalvideo.dbu.dk/middelfart-boldklub-esbjerg-fb fra kl. 18.25.

EfB spiller kampen i første runde af DBU Pokalen mod Middelfart BK torsdag den 11. august kl. 18.30 på Middelfart Stadion.

Af Frede Madsen

nyheder_divider