EfB gik på sommerpause med nederlag

29. maj. 2016

Esbjerg fB var taget til Randers for at slutte sæsonen af med maner, men det var hjemmeholdet, der var bedst på dagen, og det blev tidligt klart, at Randers FC ville sejre, da Mikael Ishak tidligt bragte holdet foran. Siden udbyggede han selv og Viktor Lundberg føringen, inden den 18-årige Mark Brink pyntede lidt på resultatet for esbjergenserne.

En målrig første halvleg startede med chancer fra første fløjt, da Jesper Jørgensen slog bolden indover mod Mark Brink, men Karl-Johan Johnsson kom dog ud og reb indlægget. Målmanden sparkede hurtigt bolden frem mod Viktor Lundberg, der sendte den videre til Mikael Ishak, som sparkede bolden i mål ved den nærmeste stolpe.

Efter scoringen satte hjemmeholdet sig på spillet, og kort tid efter udbyggede randrusianerne føringen, da Mads Fenger spillede en høj bold frem mod Viktor Lundberg, der første gang løftede bolden over den fremadstormende Jeppe Højbjerg og i mål.

Hjemmeholdet fortsatte med at presse på, og først sendte Kasper Fisker bolden ind til Mikael Ishak, der flugtede bolden forbi mål, og siden slog Mads Fenger bolden ind over til Viktor Lundberg, der headede over mål.

I den første halvlegs sidste minutter blev føringen udbygget yderligere, da Mikael Ishak blev sendt alene afsted mod mål, og efter at have sprintet fra det vestjyske forsvar over en banehalvdel sparkede han bolden forbi Jeppe Højbjerg og i mål.

Blot minuttet efter kom det vestjyske modsvar, da Kevin Mensah kom igennem på højrekanten og spillede bolden skråt tilbage til Mark Brink, der uden problemer sparkede bolden i mål til pausestillingen 3-1.

I anden halvleg trak esbjergenserne sig længere tilbage på banen og fokuserede på den defensive indsats, og halvlegen bød ikke på lige så mange mål og chancer som den første. Både Victor Pálsson og Lasse Rise forsøgte sig udefra, men begge afslutninger gik over mål, og kampen sluttede 3-1.

- Vi startede ud efter vinterpausen med at sætte en prop i, og det lykkedes vi rigtig godt med. Da vi så kom lidt længere og synes, at vi var reddet, så forsøgte vi at lægge et lidt højere pres og nogle andre opspil. Vi forsøgte at øve os i det, men det gav noget bagslag. Det havde vi ikke haft råd til, hvis den her 11. plads havde betydet nedrykning. Hvis vi kan lære noget af det, så tror jeg, at det er noget vi kan tage med os ind i den næste sæson, sagde Jonas Dal.

Af Rasmus R. Nejstgaard

nyheder_divider