EfB har mest brug for en sejr i Odense

06. Apr. 2017

To kampe uden mål gav uændret status mellem holdene og en kamp færre for Esbjerg fB til at indhente to af de øvrige mandskaber i gruppespillets pulje 1 i Alka Superliga. Fredag aften møder holdet det nærmest foranliggende hold, OB, på udebane.

- OB skal vinde, vi skal vinde, og særligt vi kan ikke bruge et uafgjort resultat til noget, for så vil timeglasset i forhold til direkte redning i Superligaen begynde at rinde ud, siger EfB-cheftræner Lars Lungi Sørensen.

OB er det eneste mandskab, EfB vandt begge kampe i grundspillet mod, først sæsonens første sejr i august og dernæst den første udesejr 1. december. Kan holdet have heldet på sin side i samme grad som i 1-0-sejren i julemåneden, vil sejrschancerne være øget betragteligt.

- OB er et supergodt hold, der er dygtigt i omstillingerne og til at skabe spillet. Spillerne tænker hele tiden fremad, og i foråret er de blevet mere trygge og sikre med bolden. I en sådan kamp skal også vi turde spille fremad, for jeg tror ikke, vi kan forsvare os til en sejr i Odense, siger Lars Lungi Sørensen.

Han fremhæver flere af fynboernes profiler, Mikkel Desler, Jens Jakob Thomasen, Rasmus Jönsson og Jóan Símun Edmundsson, der formentlig er med igen efter at have fået et slag over næsen i en landskamp for Færøerne. OB er fire point foran EfB og kæmper lige nu med AC Horsens om den frelsende andenplads i puljen. EfB skal vinde på EWII Park for at mindske afstanden til de to klubber.

- Indsatsen mod Randers FC var med pil op ad i forhold til de foregående kampe, vi dominerede i anden halvleg og skabte chancer, men kunne ikke få bolden i mål. Lykkes vi med spillet fremad banen, som vi har øvet under gode træninger i denne uge, ser det fint ud, siger EfB-cheftræneren.

Jacob Lungi Sørensen afløser Lasha Parunashvili i en 19-mandstrup.  

EfB spiller kampen i gruppespillet i Alka Superliga mod OB fredag den 7. april kl. 18.00 på EWII Park.

Af Frede Madsen

nyheder_divider