EfB henter Jesper Lauridsen i FC Midtjylland

01. feb. 2016

Esbjerg fB har indgået en fireårig aftale med Jesper Lauridsen, der er købt fri af en kontrakt gældende til 30. juni 2018 i FC Midtjylland.

Den 24-årige venstre back er fra Lind i det sydlige Herning, hvor han spillede sine første fodboldår i den lokale klub, KLG, men er ellers et produkt af FC Midtjyllands akademi. Han debuterede i Superligaen i foråret 2011 og har siden spillet 83 kampe og scoret fire mål for midtjyderne. Som den eneste markspiller i Alka Superliga spillede han samtlige minutter i de 33 kampe i mesterskabssæsonen 2014-2015. Jesper Lauridsen indledte denne sæson med fuld tid i de første fem kampe, men siden den tjekkiske back, Filip Novák, kom til i august, har det været sparsomt med spilletid.

- Jeg skifter for at få spilletid, og da jeg tror, Esbjerg er en klub på vej fremad, vil jeg gerne være en del af det. Esbjerg er en klub, som jeg kun har hørt gode ting om, og derudover kender jeg Jonas fra akademiet og har haft en god udvikling under ham som træner. Jeg ser frem til foråret med stor glæde og lyst til at spille fodbold igen. Spillelysten er i top, og jeg glæder mig til at prøve noget nyt efter mange år i samme klub, siger Jesper Lauridsen.

EfB’s cheftræner, Jonas Dal, har som tidligere akademitræner i FC Midtjylland og senere cheftræner i Hobro IK et indgående kendskab til Jesper Lauridsen, der i efteråret 2013 blev udlejet til Hobro for resten af sæsonen og bidrog til klubbens højst overraskende oprykning til Superligaen.

- Det har været et enormt antiklimaks for Jesper at blive forvist til udskiftningsbænken i FC Midtjylland efter at have spillet samtlige minutter i guldsæsonen og været med til at sikre Hobro oprykning sæsonen før. Han tabte ikke mange fodboldkampe i to år. Jesper er en spiller med et af de højeste bundniveauer i Superligaen, og kan han nå niveauet fra mesterskabssæsonen, og vi kan løfte ham yderligere i EfB, er der meget godt i vente for både ham selv og os. Han gør, hvad han skal defensivt, og så er han god til at placere sig højt i banen og præge det offensive spil med gode indlæg. Uden for banen er han et dejligt og professionelt menneske at være i selskab med, siger Jonas Dal.

Jesper Lauridsen, der for tiden er på træningslejr med FC Midtjylland i Dubai, opnåede som U19-spiller sine første ungdomslandskampe for DBU og spillede siden seks U21-landskampe.

EfB har på vintertransfervinduets sidste dag afsluttet indkøbene, og Jonas Dal er meget tilfreds med tilførslen af spillere. Foruden Jesper Lauridsen er truppen blevet tilført Andreas Nordvik, Jesper Jørgensen og Nikolaj Hagelskjær, Jesper Højbjerg er vendt tilbage efter lejeophold i FC Fredericia, og Ronnie Schwartz er kommet til på en lejeaftale gældende for resten af denne sæson. 

Af Frede Madsen

nyheder_divider