EfB-hold med selvtillid mod aggressive Salzburg

02. okt. 2013

Esbjerg fB forbereder sig på et stormløb fra en flok unge, sultne spillere fra det suveræne tophold i den østrigske bundesliga, FC Salzburg, når holdene mødes i anden spillerunde af gruppespillet i Europa Leagues gruppe C.

- Det træder meget tydeligt frem, at Salzburg-spillerne er ekstremt aggressive i deres presspil og generobringsspil. De sætter lynhurtigt to-tre-fire spillere ind på at generobre bolden, når de mister den. Det skal vi turde spille for at spille os ud af. Vi skal have sat vores egne styrker – organisation, styrke med bolden og omstillinger – i scene, så vi ikke bare indretter os efter dem. Gør vi det, har vi ikke en chance, siger EfB’s cheftræner, Niels Frederiksen.

Efter at have set et stort antal Salzburg-kampe på video har han opjusteret holdets styrke, så det svarer til et hold midt i den tyske bundesliga, måske lidt under. Det østrigske hold med de mange nationaliteter er på niveau med EfB’s to hidtidige modstandere i Europa League, AS Saint-Etienne og Standard Liège.

- Salzburg er favorit. Vi går på banen for at lave en overraskelse, og vi er i god gænge efter to sejre i Superligaen og sejre i de tre kampe, vi har spillet i Europa League. Spillerne er fulde af selvtillid, uden at det kammer over, siger Niels Frederiksen, hvis vurdering bekræftes af anfører Hans Henrik Andreasen.

- Vi går ud med troen på, at vi kan få et godt resultat. Når de europæiske kampe først har været i gang, har vi vist, at vi godt kan være med, og det giver troen på, at vi kan skabe noget igen. Disse kampe er nye for alle, og det er kæmpestort at deltage i dem, siger Hans Henrik Andreasen.

Ligesom EfB har FC Salzburg et hold, der truer fra mange positioner. Det er langt fra nok at stække den spanske topscorer, Jonathan Soriano, for østrigerne har lynhurtige og målfarlige backs og kanter i motorvejsfart på flankerne. Brasilianske Alan i front, slovenske Kampl, senegalesiske Mané og norske Valon Berisha er blot nogle af spillerne, der kan give EfB hænder og fødder fulde. De nævnte i alderen 20-24 år og er blandt profilerne i en trup til en aktuel markedsværdi på godt 40 mio. euro, ca. 300 mio. kr.

- Vores trup ser fin ud, vi har ingen skader, og vi glæder os rigtig meget, siger cheftræner Niels Frederiksen.

I højre side ses Esbjerg fB's trup til kampen i Gruppe C i Europa League mod FC Salzburg torsdag den 3. oktober
kl. 21.05 på Esbjerg Arena. Truppen vil på spilledagen blive reduceret med en markspiller.

Af Frede Madsen

nyheder_divider