EfB i forstærket udgave mod fynske trusler

13. sep. 2015

Et transfervindue er lukket, og to nye spillere er kommet til, siden Esbjerg fB for 16 dage siden senest var i aktion i Alka Superliga mod AGF. Bjørn Paulsen og Victor Pálsson er indkøbt som profiler på fremtidens EfB-hold, og de kan være med til at ændre det spillemæssige udtryk, måske allerede i mandagens kamp mod OB på Blue Water Arena.

- Vi får meget mere duelstyrke end hidtil, og det er med til at beskytte et hold, at flere kan tage fra i duellerne. Kunsten bliver at finde det rigtige miks af fysik og spil med bolden, og det vil resten af efteråret være med til at definere. Men de nye spillere har så mange andre facetter i deres spil, at det hele ikke kun handler om at tilføre holdet mere fysik. Vi har hele tiden bestræbt os på ikke at bruge for mange afleveringer, så vi kommer til at true modstanderne lidt tidligere, og det er Bjørn Paulsen med sin spillefacon eksponent for, siger EfB’s cheftræner, Michael Pedersen.

Han ønsker ikke at afsløre, om både Paulsen og Pálsson er med i startopstillingen mod OB. Men han vil gerne give sit bud på, hvordan sønderjyden og islændingen kan påvirke truppen.

- Vi bliver mere erfarne. Selv om de to spillere kun er 24 år, har de spillet mange kampe på højt niveau, og deres egenskaber giver muligheder i både startopstilling og undervejs i kampe. Vi kan også mærke, at de har øget konkurrencen i truppen. Alle træner med stort fokus og viser sig frem. Nogle vil blive skuffede over ikke at være i startopstillingen, og det er der ikke noget at gøre ved, siger Michael Pedersen.

EfB er bundhold i Superligaen efter Hobros sejr over AGF, mens OB efter flere skuffende resultater rejste sig i hjemmekampen mod FC København, hvor nytilkomne Anders K. Jacobsen flot scorede kampens eneste mål. Michael Pedersen mener, at afsmitningen fra AaB, hvorfra den nye cheftræner, Kent Nielsen, kommer, ikke begrænser sig til den nye bomber.

- Kent Nielsen har sat sit aftryk, og jeg ser samme tendenser i boldomgangen som i hans tid i Aalborg. Han har i OB kreative typer, der får frihed og kan afgøre kampe, siger Michael Pedersen.

Han forventer en intens og seværdig kamp mod et OB-mandskab med Jacobsen, Festersen, Falk og Emil Larsen som offensive trusler. Hos EfB er foruden de nye spillere Lasse Rise tilbage i truppen efter en skade. Jeppe Brinch, Mathias Kristensen og Jerry Lucena er ikke med.

EfB spiller kampen i Alka Superliga mod OB mandag den 14. september kl. 19.00 på Blue Water Arena.

Af Frede Madsen

nyheder_divider