EfB indgår treårig aftale med Brent McGrath

19. maj. 2016

Esbjerg fB har indgået en treårig aftale med den 24-årige australske offensivspiller, Brent McGrath, der i denne sæson har scoret 14 mål for FC Fredericia i Bet25 Liga og aktuelt ligger nummer to på topscorerlisten i ligaen. Han skifter ved udløbet af en etårig aftale på en fri transfer.

 - Jeg er på et tidspunkt i min karriere, hvor jeg synes, at Esbjerg er det rigtige valg. Det er en stor klub med fine faciliteter, og jeg håber med hårdt arbejde og forhåbentlig flere mål at kunne medvirke til at få holdet til at vinde flere kampe. Efter Esbjergs kamp mod OB havde jeg en god snak med Jonas Dal om både fodbold og den øvrige tilværelse, og jeg er sikker på, at han er den rette mand til at bringe mig til næste trin i karrieren. Jeg spiller nu i 1. division, og næste mål er at blive fast mand i Esbjerg i Superligaen, siger Brent McGrath.

Han flyttede sammen med sine forældre til København, da han var 15 år, og han udviklede sig i Brøndby IF som ungdomsspiller. På seniorniveau nåede han i årene 2010-2013 47 kampe for klubben, men fik ikke noget gennembrud. Han valgte derefter at returnere til sit hjemland, og siden boede han en periode i Thailand og spillede for to klubber. I august 2015 vendte han tilbage til Danmark, som han i høj grad betragter som sit andet hjemland, og underskrev en aftale med Fredericia. Forældrene og den øvrige familie bor i Sydney.

EfB’s cheftræner, Jonas Dal, har i samtaler med Brent McGrath dannet sig et indtryk af ham som person for at sikre sig, at han lever op til sydvestjyske dyder som ydmyghed, hårdt arbejde og svære at slå, som EfB vil stå for i fremtiden.

 - Jeg er blevet bekræftet i, at Brent McGrath er en person, der også kan give noget til et omklædningsrum. Derudover taler han dansk, så vi kommer ikke til at betragte ham som en udlænding. Også fodboldmæssigt vil han passe fint ind i den udvikling, vi skal gennemgå. Han er målscorer, dygtig til at snuse op, hvor han skal placere sig i feltet på både indlæg og standardsituationer, og så kan han være både opspilstation og løbe for holdet. Han er ikke nogen luksusspiller, der udelukkende scorer mål, hvilket er vigtigt for os, siger Jonas Dal.

At Brent McGrath kommer fra Bet25 Liga er ikke udtryk for svækkede ambitioner. Han er blandt ligaens farligste spillere foran mål, er udviklet i Brøndbys talentsektor og er vendt tilbage til dansk fodbold med succes efter at have opnået personlige og fodboldmæssige erfaringer i Australien og Thailand.

 - Især i Thailand fandt jeg som person ud af, at man ikke kan tage noget for givet i livet. Der bliver man overbevist om, at man har det godt i Danmark, og at man som fodboldspiller har det bedste job, man kan få. Jeg ser frem til en spændende tid i Esbjerg, siger Brent McGrath, der er angriber, men også kan spille på højre kant.

Af Frede Madsen

nyheder_divider