EfB jagter tiltrængt succes mod svingende Brøndby

15. maj. 2016

Esbjerg fB’s nedsmeltning i anden halvleg og 5-1-nederlaget mod AGF i seneste kamp har krævet ekstra bearbejdning i trænerteam og spillertrup, så holdet kan præsentere sig i en langt mere positiv forfatning i sæsonens næstsidste hjemmekamp, mødet med Brøndby IF mandag aften på Blue Water Arena.

- Vi har kigget hinanden dybt i øjnene og lovet, at dette var en enlig svale. Havde Mick van Buren scoret på en stor chance i en fin første halvleg, og vi var kommet foran 1-0, kunne det have udviklet sig anderledes, men hvis og hvis… vi tabte 5-1, siger EfB-cheftræner Jonas Dal.

Han roser spillerne for at være i stand til at give og tage i oprydningen efter det store nederlag i Aarhus.

- Jeg lægger op til, at samtale gør stærk, og at det er vigtigt ikke at have et forkvaklet billede, men en indstilling til sandheden præget af åbenhed om fejl og ros. Det tager 10 minutter at koge ris, mens ros kan indtages med det samme, lyder metaforen fra Jonas Dal.

Han betegner EfB’s nedtur med blot et point i fem kampe efter den reelle redning i Alka Superliga som et sammensurium af flere elementer. Indfrielsen af det altoverskyggende mål med foråret, at bevæge sig væk fra nedrykningspladsen, er et hovedelement, der har kostet nerve i spillet. Målet er dog fortsat at passere AGF og i heldigste fald hente endnu et af holdene foran i tabellen.

- Alle må erkende, at det her kommer ikke bare, men er et spørgsmål om udvikling og kontinuitet, som også rækker ind i den nye sæson. Vi har haft et forår præget af kontinuitetens sammenbrud i form af skader, karantæner og spillere på nye positioner i flere kæder. Vi har også fået folk tilbage fra skader, som skal spilles ind på holdet igen uden at have den tidligere kampform. Vi har behov for en succesoplevelse mod et svingende Brøndby-hold, allerhelst en sejr, og det mindste i form af en god præstation, siger Jonas Dal.

Viceanfører Jesper Jørgensen er ude med karantæne, Mohammed Fellah er ude med sygdom, og Jeppe Brinch måtte stå over søndagstræningen af samme årsag og er tvivlsom til kampen. Ryan Johnson Laursen og Emil Lyng er nye i en 19-mandstrup.     

EfB spiller kampen i Alka Superliga mod Brøndby IF mandag den 16. maj kl. 18.00 på Blue Water Arena.

Af Frede Madsen

nyheder_divider