EfB kigger opad før bundopgør i Hobro

22. Apr. 2016

På papiret er det nummer 11 og 12 i Alka Superliga, som mødes lørdag eftermiddag på DS Arena. Men med Hobro IK’s ene point mod Esbjerg fB’s 11 point i forårets hidtidige kampe er der 15 points forskel, og nedrykningsspøgelset fortoner sig for EfB ud i de matematiske tåger.

- For os handler det om at se opad og fremad, og at vi kan passere AGF, hvis vi får flere point end dem i weekenden. Det er vores mål. Når det er nået, vil vi passere flere af holdene, der ligger foran os. Vi arbejdede i forberedelserne med at dygtiggøre os i de ikke-tællende kampe, nu er det turnering, og vi er gået fra at skulle lægge afstand til bundpladsen til at ville opnå så meget som muligt, siger EfB’s cheftræner, Jonas Dal.

Kampen i Hobro er ikke uden faremomenter for EfB, der havde medgang i både 2-2-kampen på udebane og 4-4-kampen på Blue Water Arena i november.

- I kampen i Hobro må vi forvente at skulle skabe det meste af kampen, og jeg er spændt på, hvordan vi i en sådan kamp står bagtil, og om vi er lige så påpasselige med den defensive struktur som i de tidligere kampe i år. Hvis vi forfalder til boldmassage, uden at vi bruger bolden til noget konstruktivt, kan vi blive løbet over ende. Hobro har i kampene mod AGF og FC Nordsjælland vist, at de godt kan være med, og vi skal have en ydmyg tilgang til kampen, siger Jonas Dal.

Trods 2-0-nederlaget til FC Midtjylland mandag aften mener EfB-cheftræneren ikke, at kampen var et tilbageslag for defensiven. Han anser fortsat bagkæden for at være robust og stabil.

EfB har Ryan Johnson Laursen og Kevin Mensah i truppen på bekostning af Mohammed Fellah og en sygdomsramt Leon Jessen.

- Ryan og Kevin er to spillere til startopstillingen, men de har ikke spillet ret meget længe. Med dem i truppen får vi mere at skyde med i løbet af kampen og kan frem for alt tilføre mere fart, siger Jonas Dal.  

EfB spiller kampen i Alka Superliga mod Hobro IK lørdag den 23. april kl. 16.00 på DS Arena.

Af Frede Madsen

nyheder_divider