EfB led nordjysk nederlag

15. aug. 2016

Ovenpå en sejr i DBU Pokalen og et uafgjort resultat i sidste superligarunde skulle EfB forsøge at fortsætte succesen i Aalborg, hvor AaB tog i mod esbjergenserne. Aalborgenserne startede kampen bedst og fik hurtigt bragt sig foran med to mål, inden Andreas Nordvik pyntede på resultatet med sin første scoring i den blå-hvide trøje.

Aalborgenserne startede kampen bedst og satte sig hurtigt på spillet, og efter få minutter lykkedes det for Christian Bassogog at komme alene igennem det vestjyske forsvar, men han ramte bolden skævt og skuddet gik forbi mål.

Senere kom den camerounske angriber igennem til baglinjen og sikrede nordjyderne et hjørnespark, som Marco Meilinger tog sig af. Christian Bassogog screenede Jonas Jensen i målet, så Kasper Risgård forholdsvist ubesværet kunne heade bolden i mål ved den bagerste stolpe.

Kort tid efter blev ondt værre for esbjergenserne da Thomas Enevoldsen i højre side tog bolden med sig med brystet og kom alene igennem med Jonas Jensen, hvorefter han sparkede bolden mellem målmandens ben og i mål til 2-0.

Resultatet holdt dog ikke længe, da Nikolaj Hagelskjær kort tid efter sparkede et frispark indover fra venstresiden. Brent McGrath samlede bolden op og slog den ind til Andreas Nordvik, der headede bolden i mål.

AaB fastholdt presset i anden halvleg, og Thomas Enevoldsen var tæt på at udbygge føringen, da han kom højest på et indlæg fra venstre, men hovedstødet gik forbi mål.

Med en halv time tilbage i kampen blev Mads Hvilsom sendt på banen, og han viste stor iver for at udligne den nordjyske føring. Først sendte Victor Pálsson bolden frem i banen til Hvilsom, der dog ikke fik ordentligt traf på bolden, og Nicolai Larsen reddede hans afslutning.

Få minutter efter snød Mads Hvilsom det aalborgensiske forsvar, da han løb i ryggen på Kasper Pedersen og opsnappede en lang bold fra Ryan Johnson Laursen. Alene med målmanden blev hans afslutning dog blokeret til hjørnespark.

Blot to minutter efter kom Kevin Mensah igennem på venstrekanten og sendte bolden indover til Robin Söder, der i fri position foran mål headede bolden tæt forbi den fjerneste stolpe, så kampen sluttede 2-1 til AaB.

- Vi fik to dårlige mål i mod os, og vi havde to fine muligheder for at score. Når vi får chancer, så skal vi udnytte dem. Vi må bare blive ved med at forbedre os og fokusere på det positive. Jeg vil blive ved med at presse spillerne, og så vil det ændre sig, sagde Colin Todd. 

Af Rasmus R. Nejstgaard

nyheder_divider