EfB leder efter succesrig formel inden bundopgør

10. maj. 2016

AGF er uden sejre i forårssæsonen, og Esbjerg fB har blot erobret et point i de seneste fire kampe inden sæsonens sidste indbyrdes opgør, der synes at være en kamp om placeringerne 10 og 11 i Alka Superliga.

EfB’s cheftræner, Jonas Dal, erkender, at det kan være vanskeligt at opnå den samme nerve i spillet, som da holdet var presset af nedrykningsfare indtil for kort tid siden. Tirsdag formiddag holdt trænerteamet møde med anførergruppen og Jeppe Andersen for at finde taktiske og mentale veje tilbage til den succesrige formel fra de første kampe i foråret.

- Vi var ikke tilfredse med indsatsen mod SønderjyskE og må se os selv i øjnene og lave noget om, så vi både i spillet op ad banen og i duellerne har et klart udtryk som hold. Vi ønsker fortsat at opnå, og lige nu er det at slutte bedre end AGF i tabellen, siger Jonas Dal.

Cheftræner Glen Riddersholm har endnu ikke vundet med AGF i ligaen, og klubben har revanche til gode for et 2-1-nederlag i Esbjerg for to måneder siden.

- Vi ved, at AGF normalt spiller op på Morten ”Duncan” Rasmussen, der ganske vist ikke har været med i de to seneste superligakampe, eller spiller i mellemrummet mellem vores midtbane og forsvar. Begge dele skal vi være i stand til at dæmme op for, siger Jonas Dal.

Daniel Stenderup, Bjørn Paulsen og Mohammed Fellah har overstået karantæner og er tilbage i EfB-truppen, der af samme årsag må undvære Ronnie Schwartz. Desuden vender Victor Pálsson tilbage efter et genoptræningsforløb, hvor han har gjort store fremskridt i de seneste uger. Islændingen nåede blot at spille to superligakampe i sin nye klub, inden han blev skadet kort ind i en kamp mod Lyngby BK i DBU Pokalen 24. september. Også Ryan Johnson Laursen er ved at være kampklar efter sin langvarige skade, men må vente lidt med et comeback.

Jerry Lucena, Mathias Kristensen og Søren Andreasen er ude af truppen, og Magnus Lekven og Robin Söder er fortsat skadede.

EfB spiller kampen i Alka Superliga mod AGF onsdag den 11. maj kl. 20.00 i Ceres Park.

Af Frede Madsen

nyheder_divider