EfB lider første NordicBet nederlag

Esbjerg fB skulle søndag følge op på sæsonens gode start, med to sejre af to mulige. Den stod på et traditionsrigt opgør på Blue Water Arena hvor Vejle Boldklub var på besøg. Missionen om et hurtigst muligt tilbagevenden til Superligaen var i fuld fokus.

Kampen startede godt ud, med to hold som viste de fortjener en plads i toppen. Den første chance tilfaldt Hagelskjær med en afslutning fra kanten af feltet, som dog gik et stykke forbi mål. I kampens 11. minut bringer Vejle sig foran, da Souza kommer fri i feltet og banker den forbi en chanceløs Jeppe Højbjerg.
Esbjerg viste en god trods reaktion og pressede godt på samt viste fint pasningsspil, men havde svært ved at komme frem til de åbne chancer. Endelig skete der noget efter tyve minutters spil, da Mathias Kristensen fik tilkæmpet sig et straffespark, som Adrian Petre tog sig af og scorede sikkert til 1-1.
Spillet nåede knap at etablere sig ordentligt, før Vejle igen bragte sig foran i det 27. minut, da Rasmus Lauritsen steg til vejrs efter et hjørnespark og headede den i mål. John Lammers’ elleve udvalgte måtte derfor gå til pause bagud 1-2.
Esbjerg kom godt ud fra halvlegen, hvor et Vejle mandskab havde en mere defensiv tilgang til spillet. De store chancer udeblev dog for Esbjerg grundet et kompakt modstanderhold, som havde stillet sig ned for at forsvare føringen, hvilket gjorde det svært for EfB at åbne op for.
Indskiftningen af Yakovenko skabte trods alt problemer i Vejle forsvaret, men det blev aldrig til udligningen EfB og resten af BWA håbede på – dette på trods af en overtals situation i de døende minutter, efter Rasmus Lauritsen modtog sin anden advarsel og måtte tidligt i bad.
Lammers’ tropper må nøjes med tredjepladsen, inden næste runde går løs. Her skal EfB tilbage på sporet hjemme på Blue Water Arena hvor Thisted FC kommer på besøg. Kampen spilles søndag klokken 14.30.

Adrian Petre

75′ Yuri Yakovenko
(Anders Dreyer)
84′ Nicolae Carnat
(Mathias Kristensen)
90′ Mark Brink
(Marco Lund)

Tilskuere:

4.241

Udvisninger:

90’+1 Rasmus Lauritsen