EfB med sejrssult i vigtigt bundopgør i Viborg

23. okt. 2015

Kun målforskellen adskiller Viborg FF og Esbjerg fB, som lørdag mødes i et bundopgør i Viborg. EfB’s assistenttræner, Michael Pedersen, vil ikke overspille kampens betydning på dette tidspunkt af sæsonen, men løber heller ikke fra, at et nederlag i netop den kamp vil være ubekvemt.

- Vi har to sejre, fire uafgjorte og to nederlag i de seneste otte kampe, men vi har ikke vundet i de sidste fire af dem, og vi savner de point, som sejre giver. Viborg er stærk i kontraspillet og på standardsituationer, og det er ikke det eneste, holdet kan. Vi skal finde balancen mellem at stresse modstanderne med risiko for at miste bolden for højt oppe på banen og at stå for langt tilbage og blive passive, siger Michael Pedersen.

Han har overgivet ledelsen af truppen til den nye cheftræner, Jonas Dal, der imidlertid havde første arbejdsdag torsdag, da forberedelserne til Viborg-kampen var langt fremme.

Michael Pedersen ærgrer sig over, at det sidste kvarter af den seneste kamp mod AaB får lov til at efterlade det stærkeste indtryk hos mange.

 - Når jeg ser kampen mod AaB igen, er det en lige kamp, hvor vi dog kommer til at stå for langt tilbage i 10 minutter af første halvleg, og vi slutter kampen dårligt. AaB scorer til 2-1, efter vi har haft en god periode, og derefter er de tættere på 3-1 og 4-1, end vi er på udligning. I de lange perioder, hvor vi har greb om kampen, er vi længere væk fra eget mål og kan stresse modstanderne lidt tidligere. Derimod får vi problemer, når vi kommer til at stå dybt. Vi har øvet os på begge spilsituationer i løbet af ugen, siger Michael Pedersen.

Han håber allerede i Viborg-kampen på en positiv effekt af Jonas Dals tilstedeværelse omkring holdet i form af, at han tilfører ekstra energi og tro på sejr. Viborg har tabt fem af de seneste seks kampe, men spillede ifølge Michael Pedersen sæsonens bedste kamp mod Brøndby IF og har tidligere slået AaB hjemme.

Michael Almebäck udgik af AaB-kampen med en mindre forstrækning, og Jeppe Andersen sidder over, dels for ikke at forcere hans comeback og dels for at skabe mulighed for at hente en ekstra forsvarer ind. Jeppe Brinch og Jerry Lucena er nye i truppen.

Af Frede Madsen

nyheder_divider