EfB sejrede 4-0 i Roskilde

Esbjerg fik lukket ned for defensiven, og i modsatte ende scorede vestjyderne fire gange. Dermed blev det til tre sikre point mod FC Roskilde.

Esbjerg kom bedst fra start, og dominerede generelt første halvleg. Holdet kombinerede fint, og fandt hele tiden nye rum for hinanden. Den tilbagevendte midtbanespiller, Andrés Schetino, var tæt på at bringe EfB foran tidligt i kampen, da en løs bold blev opsnappet efter et hjørnespark. Men spillerne måtte se forsøget gå i sidenettet.
I det 11. minut kom målet så for EfB. Dreyer opsnappede en fejlaflevering fra værterne, og strøg mod mål inden den unge kant sparkede bolden i kassen med sin højre-fod. Esbjerg fortsatte med at dominere, og det blev også til et par enkelte chancer inden halvleg, dog uden held. 1-0 til EfB ved pausefløjt.
Efter pausen var Roskilde det bedste hold på banen, og fik presset gæsterne langt tilbage. Jeppe Højbjerg reddede Esbjerg over flere omgange, og især ved en dobbeltchance, hvor den unge keeper kom godt ud og gjorde målet småt, inden returbolden ramte stolpen.
Esbjerg kæmpede sig tilbage i en periode, hvor Roskilde satsede for udligningen, men et dårligt underlag gjorde det svært, at finde det flotte spil frem for begge parter.
Seks minutter før tid fordoblede EfB målscoringen til deres fordel. Dreyer sendte en flot stikning gennem midten, hvor Oti brugte sin fart til at komme fri, og var alene med målmanden. Ghaneseren sparkede sikkert bolden fladt i mål. 2-0 til EfB.
FC Roskilde faldt sammen efter scoringen, og mistede håbet. I overtiden scorede gæsterne yderligere to gange. Hagelskjær kom fri i højre side, og sendte et hårdt indlæg mod Jesper Lauridsen, som fik bolden skubbet i mål til 3-0. Kort efter fik Parunashvili en flad bold, igen fra højre side, og han sparkede første gang fra kanten af feltet til slutresultatet 4-0.

Kampen i tal:
FC Roskilde – Esbjerg fB 0-4 (0-1)
11’ 0-1 Anders Dreyer
84’ 0-2 Emmanuel Oti Essigba
90’ 0-3 Jesper Lauridsen
90’ 0-4 Lasha Parunashvili
William Møller
73’ William Oti Essigba (William Møller)
81’ Lasha Parunashvili (Mathias Kristensen)
86’ Daniel Anyembe (Andrés Schetino)