EfB tabte sæsonens sidste hjemmekamp

26. maj. 2016

Sæsonens sidste kamp på Blue Water Arena kastede et nederlag af sig i et opgør, der ellers begyndte lovende, men endte skidt.

Et tidligt forsøg af gæsternes Bashkim Kadrii drillede Jeppe Højbjerg, men årets EfB-spiller fik dog vippet bolden ud til hjørnespark. Efterfølgende fik esbjergenserne mere og mere erhvervet sig overtaget af kampen.

Efter fem minutter var Kevin Mensah tæt på at få tilskuerne op af sædderne, da han afsluttede på en nedfaldsbold, der havnede foran ham, efter FCK-keeper Thomas Kaminski havde forsøgt at fange Magnus Lekvens frispark. Desværre blev afslutningen blokeret og røg ud til et hjørnespark.

Mensah var senere i oplæggerens rolle, da han lagde bolden tilbage til Jesper Jørgensen, men endnu engang kom en københavnsk fod i vejen. Mensah var også indblandet i den næste esbjergensiske chance, da han løb en bold langs sidelinjen op, som gæsternes forsvar troede ude, men chancen løb ud i sandet, da der skulle afsluttes.

Det 21. spilminut så publikum rejse sig op og hylde Jerry Lucena. Det 33. spilminut blev også markeret af EfB-spilleren med samme nummer som spilminuttet, da Kevin Mensah – med venstrebenet, fandt vejen til netmaskerne. Jeppe Andersen drev bolden frem i højre side, hvorfra han lagde bolden ind til Mick van Buren. Hollænderen fik tæmmet bolden, så den landede foran fødderne på Mensah, der smækkede bolden ind ved nærmeste stolpe.

Trods godt spil og en føring endte første halvleg yderst kedeligt for esbjergenserne, da Ryan Johnson Laursen måtte hjælpes fra banen efter en tackling fra københavnernes anfører, Thomas Delaney. Johnson Laursen tog sig med det samme til sit venstre ben i smerte. De første meldinger går på et brækket lægben til EfB’s højre back.

Pausen gjorde ikke EfB godt. FCK kom stærkt ud efter pausen og lagde et stærkt tryk på esbjergenserne. Efter en times spil fik gæsterne også den scoring, der havde ligget i luften siden anden halvleg blev skudt i gang. Federico Santander vandt løbeduellen med Daniel Stenderup og overlistede Jeppe Højbjerg med et skud tæt på højre stolpe.

De triste meldinger fortsatte, da kampens bedste EfB’er, Kevin Mensah, kort efter udligningen markerede, at han gerne ville skiftes ud. Der gik dog 10 minutter – og to mål, inden Mensah blev erstattet af Mohammed Fellah. Gæsterne fik en hjælpende hånd i forbindelse med 1-2 scoringen. Marco Lund ramte bolden med armen, da han forsøgte at heade et indlæg væk, så det i stedet for en clearing blev til et københavnsk straffespark, som Nicolai Jørgensen sikkert eksekverede.

To minutter efter blev kampen lukket, da Santander tog et indlæg fra gæsternes højre side med og bragede den i mål til københavnsk to-målsføring  i samme bevægelse. Nicolai Jørgensen ville ikke stå tilbage for sin angrebskollega, der havde scoret to gange. Denne gang var det også et oplæg fra gæsternes højre side, der førte til scoringen, hvor Jørgensen stod så fri, at han uhindret kunne tage et træk og sende bolden nemt i mål.

Som mod Brøndby begyndte det ellers ganske lovende, men det sluttede desværre også sådan efter en anden halvleg, hvor ikke ret meget gik esbjergensernes vej.

Af Lars Johansen

nyheder_divider