EfB tabte til sønderjysk tophold

06. maj. 2016

I en kamp med masser af dueller og sønderjyske indlæg endte det lyseblå hjemmehold som sejrsherre efter scoringer fra først Marc Del Hende og siden Simon Kroon.

De to hold startede kampen med god fight og masser af dueller. SønderjyskE truede i sær den vestjyske defensiv gennem mange indlæg, hvor i sær de lange indkast fra Pierre Kanstrup voldte problemer for det unge forsvar. Kampens første store chance var dog i den modsatte ende af banen, da en ellers ufarlig bold blev spillet tilbage til sønderjydernes målmand, Marin Skender, der tog sig lidt for god tid om sit udspark, hvorefter Mick van Buren kom frem og blokerede bolden. Den slovakiske målmand nåede dog bolden inden den gik i mål.

Kort tid efter kombinerede Mick van Buren med Jeppe Andersen på højre kanten, inden bolden endte ved den hollandske angriber, som sendte en afslutning i sidenettet.

Kampen havde masser af dueller, og til trods for at esbjergenserne til dagens kamp allerede havde tre karantæner fik de to nye til næste kamp, da først Ronnie Schwartz og Kees Luijckx havde en lille kontrovers, og siden da Jesper Jørgensen stoppede et lovende angreb ved at nedlægge Johan Absalonsen med et benspænd, så begge esbjergensere fik en advarsel.

I slutningen af første halvleg fik hjemmeholdet tilkendt et frispark ved midten af banen. Herfra servede Janus Drachmann bolden frem til Marc Pedersen, der headede bolden indover til Marc Del Hende, som kastede sig ind i bolden og tacklede den i mål.

Dette gav selvtillid for sønderjyderne, der efterfølgende satte sig på spillet og fik flere chancer for at udbygge føringen. Først da Simon Kroon slog bolden indover til Johan Absalonsen, der afsluttede mod mål, men skuddet blev blokeret til hjørnespark, og siden da det efterfølgende hjørnespark havnede ved Marc Pedersen, der headede bolden over mål.

SønderjyskE startede anden halvleg, hvor de sluttede. Først afsluttede Marcel Rømer mod mål, men Jeppe Højbjerg reddede afslutningen. Blot minuttet efter fik Marc Pedersen en gylden mulighed for at fordoble føringen, da han modtog bolden tæt foran målet og headede til bolden. Jeppe Højbjerg hev dog en flot refleksredning op af ærmet og boksede bolden væk.

Ti minutter efter var Jeppe Højbjerg dog chanceløs, da SønderjyskE kombinerede i venstre side. Marcel Rømer sendte en flot dybdebold afsted mod Simon Kroon, som alene med Jeppe Højbjerg tog et træk forbi ham og hamrede bolden i mål til 2-0.

Esbjergenserne forsøgte hurtigt at svare igen, og blot minuttet efter lagde Mick van Buren bolden af for Jesper Jørgensen, der afsluttede mod mål, men skuddet blev blokeret af Adama Guira. Kort tid efter var det Nikolaj Hagelskjær, der kom igennem i højre side og sendte bolden indover til Ronnie Schwartz, der overplacerede sin afslutning og skød forbi mål, så kampen sluttede 2-0.

- Det er altid træls at tabe og gå ind i omklædningsrummet med en fornemmelse af, at vi ikke levede op til det, vi kan. Jeg tror, vi bliver en lille smule naive i vores boldomgang og tror lidt for meget på egne evner. Vi havde startdebut til Marco Lund i dag, og han gjorde det egentlig okay. Jeg håber da på, at der var mange som fik lidt hår på brystet af det i dag, sagde Jonas Dal.

Af Rasmus R. Nejstgaard

nyheder_divider