EfB tager afsked med mindst seks spillere

20. maj. 2016

Esbjerg fB agter at reducere spillertruppens størrelse ved udgangen af denne sæson. Otte spillere har kontraktudløb, og af dem er EfB i dialog med angriberen Mick van Buren om et fortsat samarbejde.

Det ligger fast, at følgende spillere med kontraktudløb forlader EfB ved udgangen af denne sæson: Mohammed Fellah, Lasse Rise, Emil Lyng, Jesper Rasmussen (udlejet til Vejle BK), Ronnie Schwartz (på lejeaftale fra Guingamp) og Søren Andreasen. Jerry Lucena afslutter den aktive karriere og overgår til et trænerjob på fuld tid.

- Vi oprustede i vinterens transfervindue for at undgå nedrykning fra Alka Superliga, og vi havde ikke den forventede afgang af spillere. Derfor reducerer vi nu spillertruppen og forventer som udgangspunkt et relativt roligt sommertransfervindue. Dog kan eventuelle salg af spillere skabe behov for at tilføre truppen nye folk, siger EfB’s adm. direktør, Søren Poulsen.

Spillertruppen består aktuelt af 29 spillere, inklusive Jesper Rasmussen, der er udlejet til Vejle BK. EfB har i denne uge indgået aftale med FC Fredericias topscorer, Brent McGrath, der tiltræder på en treårig aftale 1. juli. Hvis en ny aftale med Mick van Buren falder på plads, vil truppen bestå af 23 spillere før eventuelle transfers og tilførsel af spillere fra talentsektoren.

Fire unge spillere træner regelmæssigt med superligatruppen og er de nærmeste til at indtræde i A-truppen: Daniel Anyembe, Jacob Lungi Sørensen, Jeppe Schultz og Anders Dreyer.

Af Frede Madsen

nyheder_divider