EfB tager til nyt bundopgør med god moral

24. sep. 2016

EfB er for anden gang på fem dage part i et bundopgør i Alka Superliga, når holdet møder FC Nordsjællands unge mandskab i den sene søndagskamp på Farum Park. Hjemmeholdet har et point flere end EfB og fører kvartetten i bunden af ligaen an.

EfB er uden anfører Jeppe Andersen, der blev knæskadet mod Silkeborg IF tirsdag aften, og den nye forsvarsstyrmand, Andreas Nordvik, er ude en kamp endnu med muskelirritation i det ene baglår. Fraværet af blandt andre anføreren og kunstgræsset i Farum vil ikke være nogen undskyldning for ikke at præstere.

- Vi accepterer underlaget og har trænet på et tilsvarende op til kampen. Det skaber ikke problemer. Der er ingen frøer, og bolden springer ikke væk, som cheftræner Colin Todd tørt konstaterer.

Han vedgår, at det spillemæssigt er et slag, at Jeppe Andersen er ude i nogle uger. Men det åbner muligheder for andre, og valget står mellem enten Jesper Jørgensen eller Awer Mabil i startopstillingen.

- Vi så Stenderup komme ind og gøre det godt mod Silkeborg, og sådan skal det være. Nordsjælland har spillere, der er stærke med bolden, men vi skal se på vores egen præstation. Vi kommer med god moral efter to nederlag i syv kampe, og vi går til kampen med bevidstheden om, at modstanderne er i samme situation som os. Vi skal være på bolden med præcise pasninger, men vi skal også have struktur til at modstå, at de har bolden. Når de er i boldbesiddelse, skal det være steder på banen, som er på afstand af vores mål og ikke skader os, siger Colin Todd.

EfB har spillet uafgjort i de seneste kampe og har ikke formået at komme fri af bunden.

- Det fremkalder ikke panik hos mig, og mine principper er de samme. Vi har spillet uafgjort i kampe, som vi kunne have vundet, og vi skal grundlæggende vinde alle kampe. Det handler om os selv og om at få modstanderne til at frygte at spille imod os, siger Colin Todd.

Jeppe Brinch og Mark Brink er nye i EfB-truppen.  

EfB spiller kampen i Alka Superliga mod FC Nordsjælland søndag den 25. september kl. 20.00 på Farum Park.

Af Frede Madsen

nyheder_divider