EfB U19 sejrede over Elfsborg

EfB U19 spillede deres første opgør i de Skandinaviske Mesterskaber. Lars Vinds mandskab kom bagud 1-0, men fandt bedre dyder frem, og sikrede sig en 3-1 sejr.

De danske og svenske mestre krydsede i dag klinger i første gruppekamp i kampen om, at blive kronet som det bedste hold i Skandinavien.
I det første kvarter bølgede spillet frem og tilbage med et mindre overtag fra Elfsborg. EfB havde dog den største chance med et skud på stolpen. Kort efter var Martin Egelund på spil, men hans skud blev blokeret.
Efterfølgende var det Elfsborg, som blev farlige efter tyve minutters spil. Svenskerne kombinerede sig flot igennem, men kunne ikke få en ordentlig afslutning på. Kort efter brændte det på igen for EfB, men Lasse Mikkelsen gjorde målet småt, og fik blokeret skuddet.
Minutter senere kom Elfsborg foran 1-0. Et hjørnespark blev headet videre til bageste stolpe, hvorfra bolden kunne heades i mål. Esbjerg sad godt på spillet, trods en lige affære, efter scoringen til Elfsborg. Dagens opgør var med to hold der ville spille fodbold, og kombinerede godt med hinanden.
Efter en halv times spil, blev Esbjerg igen farlige, da Rasmus Rejnhold kom igennem fra venstre side, men Elfsborg-keeperen hev en flot redning frem, som forhindrede udligningen. Kort efter faldt en dobbelt-chance til Patrick Egelund, men svenskernes keeper stod igen i vejen. Én udligning på dette tidspunkt havde bestemt ikke været ufortjent.
Mod første halvlegs slutning måtte, en stærk-spillende, Lasse Mikkelsen hive endnu en redning frem. Elfsborg afsluttede på kanten af feltet, men EfB-keeperen reddede flot.
Trods en stærk afslutning på første halvleg af EfB U19, måtte Lars Vinds mandskab gå til pause bagud 1-0.
Esbjerg fB fortsatte hvor de slap i anden halvleg, og søgte videre efter udligningen. Ti minutter inde i anden halvleg kom den da også, da Egelund blev nedlagt i feltet, hvilket gav de vestjyske drenge et straffespark. Simon Bækgård trådte til, og placerede køligt bolden fladt i højre side til 1-1.
Efter udligningen var det klart, at EfB ikke ville stoppe her, og føringen kom da også midtvejs i anden halvleg, da Deniz Korkmaz flot sparkede bolden fladt i mål, igen i højre side, til 2-1. Kun et par minutter skulle der gå, før bolden igen blafrede i nettet, og dermed gjorde det til 3-1 til de unge talenter fra EfB. Martin Egelund kom fri i højre, og sendte et indlæg mod bageste stolpe. Her kom Patrick Egelund forrest, blandt venner og fjender, og scorede kampens sidste mål.
Elfsborg virkede rystede, med god grund, U19-drengene gav ikke svenskerne meget plads. De sad konstant i genpresset, og erobrede bolden hurtigt.
I den sidste periode af kampen, blussede EfB en anelse ned for tempoet, dog uden at smide kontrollen over kampen indtil slutfløjten lød. Esbjerg fB U19 sejrede 3-1 over Elfsborg.
– Det var en fin sejr i dag, og jeg er glad for det spillemæssige udtryk vi viste. Efter en svær start, hvor Elfsborg sad godt på spillet, får vi sat et godt aftryk. Som jeg har snakket om før, har vi arbejdet på nogle ting, og på mange punkter ser vi i øjeblikket fremskridt. Vi begynder at turde spille første gang, og har fart i boldomgangen, og derved forøger den generelle kvalitet på bolden. Dermed sagt, skal vi stadig lægge på fra nu, og rykke os hele tiden, men lige nu er vi tilfredse med indsatsen, slutter Lars Vind.
Næste kamp for U19, i de Skandinaviske Mesterskaber, er søndag klokken 11.00 mod norske Stabæk. Kampen livestreames på Facebook-siden Ungdomsfotboll.se.