EfB U19 videre i UEFA Youth League

Esbjerg fB U19 vandt i dag over KäPa 2-1. Derfor er holdet videre i det fine europæiske selskab, hvor næste modstander er, intet mindre end, Inter Milan.

EfB fik en god start på kampen. Allerede i det første minut kom William Møller frem til en afslutning, men dommeren havde allerede dømt frispark i situationen. EfB satte sig herefter hurtigt på kampen, hvor kombinationerne fungerede fint for hjemmeholdet. KäPa stod lavt i første periode af kampen, men var til gengæld hurtige i omstillingerne, hvor mange spillere hurtigt slog frem i banen.
I det 10. minut kom første store chance, da Martin Egelund fik en afslutning på, langt ude fra. Dog blev skuddet blokeret og blev derfor ikke videre farligt. Selvsamme spiller, Martin Egelund, var igen på spil kort efter. Han fik sat en mand af og trak ind i banen, men den efterfølgende dribling blev for lang og kunne opsnappes af keeperen. Generel en solid start for EfB, som gjorde det svært for KäPa at fastholde spil.
Efter et kvarter kom hjemmeholdet foran. Flot gennemspillet angreb i højre side, fandt Ankersen som slog et perfekt indlæg mod bageste stolpe. Her havde William Møller let ved at styre bolden i mål med hovedet til 1-0. Efterfølgende var en velspillende, Martin Egelund, igen på spil, som fik endnu en afslutning styret mod mål, dog reddet af Saarto i KäPa-målet.
I det 25. minut var det så Patrick Egelunds tur til at komme i fokus med en scoring til 2-0. Egelund modtog bolden uden for feltet, og uden at tøve, sparkede han mod kassen, hvor en afretning gjorde, at bolden strøg i mål. Holdet stoppede dog ikke her, efterfølgende var Oliver Olsen i spil-humør. Olsen satte en mand og afsluttede kynisk – dog uden held.
KäPa viste ikke meget i første halvleg, ud over et blokeret skud i det 33. spilleminut. Kort efter fik EfB, tvivlsomt, et mål annuleret. Et hjørnespark fandt Møller som headede den i mål, men dommeren mente, at KäPa-målmanden blev generet og fløjtede derfor for frispark.
Inden halvleg, måtte KäPa skifte målmanden ud, som tog et hårdt slag efter et sammenstød med William Møller. En flot halvleg af hjemmeholdet, som dominerede og kunne derfor fortjent gå til pause foran 2-0.
KäPa lignede dog et hold, som havde fået en opsang i halvlegen. Holdet kom nemlig bedst ud fra pausen og fik reduceringen allerede i det 48. minut. En skærende aflevering fandt Kiuru som omsatte chancen og placerede kuglen i nettet til resultat 2-1.
Anden halvleg blev en mere sløset affære, for begge hold. Ingen mandskaber satte sig fast på spillet, hvor talenterne fandt det svært at kombinere med hinanden. Det lignede derfor, mere og mere en taktisk affære, hvor EfB selvfølgelig var tilfreds med resultatet, men måske mindre tilfreds med spillets udfald. Der tilfaldt da heller Ikke de store chancer, før kampen passerede 80 minutters spil. Her opstod nemlig flere store muligheder til EfB, efter KäPa totalt åbnede op i bagkæden. Men hverken afslutningerne fra Egelund-brødrene, Oliver Nielsen eller Willam Møller blev omsat til mål.
Dybt i overtiden kom KäPa tæt på, efter et godt spark, direkte på frispark. Kikkenborg reddede dog flot og holdte KäPa fra udligningen. Kort efter lød slutfløjtet og Lars Vind og spillerne kunne juble over det flotte resultat. Cheftræner Lars Vind var da også tilfreds efter kampen:
– Det var helt vildt at prøve at spille for så mange tilskuere som i dag, det kunne man godt blive afhængig af. I forhold til kampen, ville vi gerne dræbe den hurtigst muligt, hvilket vi bestemt forsøgte. Dog bliver vi, efter scoringen til KäPa, en anelse nervøse. Men jeg synes, efter vi får lavet indskiftningen af Mads Larsen, at vi får lukket mere af på midten og sætter os derved på kampen igen. Næste kamp bliver, endnu en speciel oplevelse mod Inter Milan, hvor den skal have fuld gas. Alt i alt, glæder vi os mest bare over avancementet lige nu. Vi er rigtig godt tilfredse, slutter en glad Lars Vind.
Næste runde i UEFA Youth League bliver mod Inter Milan, som slog Dynamo Kiev 5-2 samlet.

Kampen i tal:
EfB U19 – KäPa U19 2-1 (2-0)
15′ 1-0 William Møller
26′ 2-0 Patrick Egelund
48′ 2-1 Jyri Kiuru
Jacob Lønne
63′ Mads Larsen (Mathias Holm)
83′ Oliver Nielsen (Martin Egelund)
90’+3 Rasmus Rejnhold (William Møller)
Tilskuertal: 1.503