EfB vandt offensiv opvisning

14. sep. 2015

Mål på samlebånd, scoring af Nicki Bille, debutantmål af Victor Pálsson og en lækker 4-2 sejr over OB – mandag aften var en dejlig underholdende aften på Blue Water Arena.

Alle tilskuerne havde næppe indfundet sig på pladserne, før der stod 1-0 på måltavlen og Robin Söder og holdkammeraterne jublede. Kevin Mensah spillede bolden op på Robin Söder, hvorefter han fortsatte sit løb frem i banen, så han blev spilbar. Men i stedet for at spille bolden tog Söder et træk ind i banen og sendte en lækkerbisken afsted mod det lange hjørne, så drømmestarten var en realitet.

Den tidlige scoring skulle vise sig at blive sigende for resten af kampen, der bød på lækker offensiv fodbold. Kevin Mensah var kort tid efter tæt på at komme frem til en god hovedstødsmulighed, inden han sammen med Magnus Lekven og Victor Pálsson var tæt på at få sat Mohammed Fellah godt op, men skarpheden svigtede Fellah i afslutningsøjeblikket.

Efter 17 minutters spil lød der et forløsende og glædeligt jubelbrøl på Blue Water Arena, da Nicki Bille scorede sit første mål i EfB-trøjen. På Fellahs frispark i højre side snød Bille OB-forsvaret og kom foran sine oppassere, så han kunne smække et hovedstød ind ved nærmeste stolpe. Billes scoring fik fynboerne til at vågne lidt mere op til dåd. Både Emil Larsen og Anders K. Jacobsen kom frem til store chancer, men reduceringen udeblev.

I stedet bulrede den esbjergensiske offensiv videre. Leon Jessen viste, hvad stærke løbearbejde kan medføre, selvom situationen virker ufarlig. Venstrebacken pressede på højt oppe, hvilket fremtvang et indkast. EfB’s debutant, Victor Pálsson stod på det rigtige sted, da Michael Jakobsens indkast, efter at have passeret Robin Söders hoved og Kevin Mensahs lange tå, havnede bolden foran fødderne på Pálsson, der ikke tøvede med at banke bolden ind til 3-0.

Seks minutter senere blev det også til 4-0 ved Kevin Mensah. Kantspilleren trak ind i banen og afleverede til Nicki Bille, der hurtigt sendte bolden videre til Mohammed Fellah. Fellah fik ikke bolden med sig, men Mensah var hurtig til at prikke den løse bold op i målhjørnet. Mensah var tæt på at assistere til et femte mål, da han kort tid efter sendte et fladt indlæg ind til Söder, men angriberens inderside svigtede, så den store chance blev sendt over målet.

Gæsterne fik reduceret før pausen, da indskiftede Kenneth Zohore modtog bolden på kanten af feltet og stak fra EfB-defensiven, hvorefter han viste overblikket og sendte bolden ind ved modsatte stolpe.

Den offensive fest stilnede lidt af efter pausen. Esbjergenserne kom mere under pres, mens fynboerne jagtede endnu en reducering. Den kom også efter 54 minutter på et hjørnespark. Lidt kommunikationsproblemer mellem Bjørn Paulsen og Martin Dubravka endte med, at Paulsen endte med at prikke bolden til hjørnespark. På det efterfølgende hjørnespark reducerede Mohamed El Makrini på et hovedstød.

Paulsen var senere selv tæt på at komme på måltavlen, da Söder lagde Jakobsens indkast tilrette for EfB’s debuterende forsvarsspiller, men afslutningen ramte en OB-spiller, så bolden gik ud til et hjørnespark.

Mod slutningen pressede Kent Nielsens tropper yderligere på for at reducere. Chancerne der kunne have kastet mål af sig, kom også, men fynboerne manglede esbjergensernes målnæse. Kenneth Zohore var tæt på at score sit andet mål, da han bankede bolden i sidenettet, efter at Rasmus Falk frækt tippede bolden over EfB’s bagkæde. Selvom det kan være svært at tro, så brændte Ari Skulason en endnu større chance seks minutter senere, da han efter at være kommet igennem og have passeret Martin Dubravka måtte se sin afslutning tage ydersiden af stolperoden. Mens det til tider var stolpe ud for gæsterne, så kunne esbjergenserne glæde sig over Nicki Billes første EfB-scoring og sæsonens første sejr på Blue Water Arena – og endda en lækker en af slagsen.

Af Lars Johansen

nyheder_divider