EfB vil rejse sig efter skuffelserne i bundbrag

27. sep. 2015

Esbjerg fB tager afsked med en uge med nederlag til et stærkt Randers FC-mandskab i Alka Superliga og en skuffende exit fra DBU Pokalen mod Lyngby BK, der spillede i undertal i over en time. Den nye uge indledes med et vigtigt bundopgør mod Hobro IK, der efter at være frataget tre point for at benytte en ikke-spilleberettiget spiller mod AGF er truet af isolation sidst i ligaen.

- Den eneste måde at slette det dårlige indtryk på er at lave en god præstation i Hobro. Vi har respekt for tabellen, vi ligger næstsidst, og vi har præsteret til at ligge næstsidst. Vi skal være klar til at arbejde hårdt og tage mange dueller, og så skal man mod Hobro have meget bevægelse uden bold for at skabe plads til hinanden. Vi har aftaler om, hvad vi skal gøre, nu gælder det om at have modenhed og kvalitet til at udføre det, siger EfB-cheftræner Michael Pedersen.

Han anerkender Hobros evne til at arbejde hårdt og ikke mindst at tro på det, man kan og gør. For EfB-anfører Magnus Lekven vil det først i mandagens udekamp vise sig, om holdet har bearbejdet skuffelserne fra den seneste uge.

- Vi har ikke haft så mange træninger siden pokalkampen, så det har mest handlet om at få ben og især hovederne friske igen. Vi ved, at vi kan, og for hver spiller gælder det om at tage et ansvar og kæmpe for sin personlige ære. Det skal vi have frem i Hobro, så vi kan få de tre point, vi alle ønsker, siger Magnus Lekven.

En af EfB’s nye spillere, Victor Pálsson, pådrog sig tidligt i pokalkampen en fibersprængning i venstre ben, som vil holde ham ude i mindst en måned, Robin Söder er fortsat ikke klar, og Michael Jakobsen har karantæne. I forhold til superligakampen mod Randers er Magnus Lekven, Nicki Bille, Mark Brink og Ryan Johnson Laursen nye i truppen. Sidstnævnte er oven på skade og sygdom klar til indsats efter næsten to måneders pause.

Kampen i Alka Superliga mod Hobro IK spilles mandag den 28. september kl. 19.00 på DS Arena.

Af Frede Madsen

nyheder_divider